01 Haziran 2021 12:47

İkizdereli köylüler iadeiziyaret için Ankara’da

Rize İkizdere’de taş ocağına karşı direnen köylüler ve İkidere Dernekler Federasyonundan başkan ve temsilciler bugün Ankara’da iadeiziyaret yaptı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Rize İkizdere’de İyidere Lojistik Liman için yapılmak istenen taş ocağını karşı köylülerin nöbeti sürerken Rize Valiliği, 15 Mayıs'ta salgın kısıtlamalarını da gerekçe göstererek aldığı 15 gün süreli gösteri, yürüyüş ve basın açıklamasını yasaklarını uzattı.

Taş ocağına karşı nöbet tutan köylülerden oluşturulan bir ekip ve İstanbul’dan İkidere Dernekler Federasyonundan başkan ve temsilciler bugün Ankara’da iadeiziyaret yaptı. Ankara'da hem İkizdereliler hem de Rize’nin başka ilçelerinden temsilciler ile oluşturulan grup bir dizi teşekkür ziyaretinde bulundu. İlk ziyaret Saadet Partisi’ne yapıldı. Burada Genel Başkan Vekili, Başkan Yardımcıları ve Milletvekilleri ile görüşüldü.

Daha sonra CHP Genel Merkezine geçen ekip, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. CHP grup toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, "İkizdereliler güçlerinin farkındalar, biliyorlar. Toplumun her kesiminden destek alıyorlar. Sadece Türkiye’den değil dünyada yeşile hasret kalan bütün coğrafyadan, bütün insanlardan da destek görüyorlar" dedi. Kılıçdaroğlu, Rize İkizdere'deki taş ocağı projesine tepki gösteren kadınların sadece ağacın, suyun, havanın değil, o bölgede yaşayan bütün canlıların da korunmasını istediklerini belirterek şunları söyledi: "Onların verdiği mücadele sadece bugünün mücadelesi değil, geleceğin de mücadelesidir. Onların çocukları, torunları güzel bir tabiatta yaşamak istemez mi, o suyu görmek istemez mi, doğayı görmek istemez mi, bütün güzellikleri içselleştirmek istemez mi? Elbette ister. Ama mantığı talan olan bir siyasi anlayış, her türlü zorluğu çıkarıyor. Neredeyse bir ordu görevlendirecek. Kadınlar, siz yeri geldiğinde bir orduyu da dağıtırsınız, ben buna da inanıyorum. İkizdereliler güçlerinin farkındalar, biliyorlar. Toplumun her kesiminden destek alıyorlar. Sadece Türkiye’den değil dünyada yeşile hasret kalan bütün coğrafyadan, bütün insanlardan da destek görüyorlar. Çünkü tabiatı korumak hepimizin ortak görevi. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama ağaç, kuşlar, arılar, balıklar hepimiz için, onların yaşaması lazım. Onlar yaşayacak ki biz de yaşayalım; biz de geleceğe, torunlarımıza güzel bir tabiat bırakmış olalım, ekosistemi koruyalım. Öncülüğünü İkizdereli kadınlar yapıyor, sizlere bir kez daha yürekten teşekkür ediyoruz."

Ekip yarın İyi Partiyi ve Deva Partisini ziyaret edecek.

İkizdereli kadınlar CHP grup toplantısına katıldı.

(Ankara/EVRNESEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te Kod 46 ile işten çıkarılan işçiler mağduriyetlerinin giderilmesini istedi

SONRAKİ HABER

TİS anlaşması olmazsa İZENERJİ işçileri 14 Haziran’da greve çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa