01 Haziran 2021 20:30

Erdoğan'dan 128 milyar dolar yanıtı: Merkez Bankasının parası sorulur mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT canlı yayınında soruları yanıtladı. Erdoğan, "128 milyar dolar nerede?" sorusuna dair "Merkez Bankasının parasının nereye gittiği sorulur mu? dedi.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. İlginç açıklamalarda bulunan Erdoğan, "128 milyar dolar nerede?" sorusuna dair "Merkez Bankası parasının nereye gittiği sorulur mu? Maalesef sorma hakkını kendilerinde bulabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:

"MERKEZ BANKASININ PARASININ NEREYE GİTTİĞİ SORULUR MU?"

"Merkez Bankası parasının nereye gittiği sorulur mu? Bu süreçte bir Van depremini, Bingöl depremini geçirdik değil mi? Hiç nereden bu harcamaları yaptınız diye soran oldu mu? Maalesef sorma hakkını kendilerinde bulabiliyorlar ama bizim bütün, şunu unutmayın altyapısı olmayan bir ülkenin üst yapısı her zaman tehdit altındadır. Türkiye altyapısı çürük olan bir ülke konumunda. Altyapıya çok önem veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz ki özgüvenle hayatımızı sürdürebilelim."

"FAİZLERİ DÜŞÜRMEMİZ ŞART"

"Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart. Faiz yükünü yatırımların üzerinden kaldırırsak ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız. Bütün mesele maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır."

"HAZİRAN SONUNDA KANAL İSTANBUL İÇİN TEMEL ATACAĞIZ"

"Biz Kanal İstanbul projesine bağımsızlığımızın, egemenliğimizin tesis edileceği stratejik bir yatırım olarak bakıyoruz. Haziran ayı sonunda Kanal İstanbul için ilk köprünün temellerini atıyoruz. 6 köprü yapılacak üzerine. İlk köprünün temelini atacağız ki işi hızlandıralım. İSKİ'nin deplase edilecek bazı boruları var, çalışmaları yapılacak. Öyle bir şehircilik projesi ki bu proje, bu kanalın her iki tarafına ben diyeyim 250'şer bin konut, siz deyin 300-500, burada şehir içinde şehir oluşacak. Kanal İstanbul projesine de kararlı bir şekilde devam ederek yerli yabancı konsorsiyumlar olmak üzere güçlü bir adım atalım dedik.

Ya sorsanıza bunlara köşenizde şurada burada, sizin karanlık da olsa bir eseriniz var mı? Bu eserler bir defa bir, icabında bu konutlardan geri dönüşüm olmak üzere bir imkan sağlanabilir mi? Sağlanır. Bu müteahhitlik firmalarına, ihaleye girecek olan firmalar diyecekler ki bu konutlardan elde edeceğimiz gelirlerle buranın yapımını üstleneceğiz. Biz kaynakların çeşitlendirilmesinden yanayız. Biz bunu yapınca bunlar çılgına dönecekler. Marmaray'ı yaptık, neyle yaptık, aynı anlayışla yaptık. Avrasya'yı aynı anlayışla yaptık. Belli bir süre işletecekler, sonra Türkiye Cumhuriyeti devletine devrederecekler. Ben ekonomistim. Kaynak üretmek nasıl olur, bunun üzerine çalışacaksın."

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın "3 doz aşı oldum" sözüne CHP'den tepki: "Torpilli aşı" iddiamız doğrulandı

SONRAKİ HABER

Gezi direnişinin 8'inci yıl dönümünde Antakya'da anma etkinliği yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa