01 Haziran 2021 22:05

Manisa Emek ve Demokrasi Platformu: Gezi'nin ışığında yürümeye devam edeceğiz

Gezi Direnişi'nin 8. Yılında basın açıklaması yapan Manisa Emek ve Demokrasi Platformu, “Önümüzü aydınlatan Gezi'nin meşalesinin ışığında yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Manisa Emek ve Demokrasi Platformu Gezi Direnişi'nin 8. Yılında Manolya Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan SES Manisa Şube Eş Başkanı Figen Pehlivan Demirel, “Önümüzü aydınlatan Gezi'nin meşalesinin ışığında yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Gezi'nin ardından yükseltilen baskıcı ve yasakçı rejimin, bugün ortaya saçılan siyasetin, medyanın ve bürokrasinin kirli ilişkilerini büyüttüğünü ifade eden Demirel, “Halkın adaletsizliğe, baskıya, eşitsizliğe ve despotluğa karşı, kazanılmış haklarına sahip çıkmak, onurunu, doğayı, kentini korumak için sokakları doldurduğu Gezi direnişinin üzerinden 8 yıl geçti. Bu mücadele iktidarın her türlü ayrımcı ve bölücü çabasına rağmen her kültür, ulus, cinsiyet, din ve mezhepten ezilenlerin birlik olmayı başarmasının ürünüdür. Bu birleşik mücadele tecrübesi hem geride bıraktığı miras hem de geleceğe ilişkin verdiği mesajlarla tarihe damgasını vurmuştur. Gezi, biriktirdiği enerji ve yarattığı umutla bugünde yaşayan bir ihtimal olmaya devam etmektedir" diye konuştu.

“BİRLEŞİK MÜCADELEYLE KURACAĞIMIZ GELECEĞE SAHİP ÇIKIYORUZ”

İkizdere’deki taşocağı isyanı, çay emekçilerinin tepkisi, Antep’teki Kod 29 eylemleri, Boğaziçililerin aylardır süren protestosunun ve daha sayısız, irili ufaklı mücadelelerin Gezi’den güç almakta, onun ruhunu taşımakta olduğunu ifade eden Demirel, “Bu gerçeğin ışığında Gezi’nin ölümsüzlerini bir kez daha selamlıyor; işçi ve emekçilerin birleşik mücadelesiyle kuracağımız geleceğe sahip çıkıyoruz” dedi. (Manisa/EVRENSEL)

Reklam