13 Aralık 2012 03:24

1461 Trabzon’dan tarihi galibiyet

Oyuna kontrollü başlayan 1461 Trabzon, 31. dakika bulduğu penaltıyı Sercan’la gole çevirerek  1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona ererken Galatasaray ikinci yarıya daha istekli başlasa da hücumda yaratıcı olamadı.

1461 Trabzon, 70. dakikada Emrullah Kokoç’un ceza sahası üzerinden yaptığı vuruşla 2-0 öne geçti. Tribündeki Trabzonlular “3, 3, 3” tezahüratları yaparken Galatasaraylı futbolcular da baskılarını artırdı. Adeta tek kale oynanan son 20 dakikada Galatasaray, 77’de Emre Çolak’ın volesiyle farkı 1’e indirdi. İlerleyen dakikalarda G.Saray pek çok fırsattan yararlanamadı. 1461 Trabzon kalecisi Fatih Öztürk yaptığı kurtarışlarla “Trabzon’da sadece Onur Kıvrak ve Tolga Zengin yok, ben de varım dedi” İlerleyen dakikalarda  gol olmayınca gruplara kalan taraf 1461 Trabzon oldu.

‘MASLAK 1453 OUT, TRABZON 1461 IN’

1461 Trabzon’un galibiyeti sosyal medyada da büyük yankı buldu. Fenerbahçeliler Pendik göndermeleri yaparak  “Bundan sonra Pendik derken 1461 kere düşünmeli” dedi. Atılan bazı twitler şöyleydi: “Bundan sadece 107 yıl önce kurulan Galatasaray'ın 1461'den beri futbol oynayan köklü Trabzon 1461 karşısında zaten şansı yoktu”, “1461 Trabzon, Pendikspor'un arkadaşlık isteğini onayladı”, “Telefon operatorlerinden trabzonlulara kampanya. 1461 dk 1461 sms 1461 gb sadece 14.61 tl”

ES-ES 5-0'LA GEÇTİ

Ziraat Türkiye Kupası’nda Karabüksporla karşı karşıya gelen Eskişehirspor, rakibini 5 golle geçti. Erkan Zengin ve Burhan Eşer’in ikişer gol kaydettiği maçta Eskişehir diğer golü Necati Ateş’in ayağından 53. dakikada buldu.Karabükspor’un tek golünü ise Florin Cernat 78. dakikada kaydetti.

Salı günü oynanan diğer kupa maçlarında alınan sonuçlar şu şekilde; Gaziantepspor-Sivasspor 0-1 * Altay-Bursaspor 0-2.  (SPOR SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et