02 Haziran 2021 14:38

Orhan Kemal Cibali’de anıldı

TYS Genel Başkanı Adnan Özyalçıner, Cibali Tramvay Durağı’nın adının “Cibali-Orhan Kemal Durağı” olarak değiştirilmesini talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İşçilerin ve Emekçilerin Yazarı Orhan Kemal 51. ölüm yıl dönümünde Cibali’de anıldı. Cibali Tramvay Durağı’nda yapılan anmada Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Genel Başkanı Adnan Özyalçıner, Orhan Kemal’in Oğlu Işık Öğütçü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve TYS Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Şilkan’ın arasında bulunduğu Orhan Kemal’in dostları, yakınları ve okurları bir araya geldi.

TYS Genel Başkanı Adnan Özyalçıner yaptığı konuşmada, Cibali Tramvay Durağı’nın adının “Cibali-Orhan Kemal Durağı” olarak değiştirilmesini talep etti. TYS Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Şilkan ise “Cibali Durağı’na Orhan Kemal’in adının verilmesi talebi, Cibali halkının yanı sıra Türkiye Yazarlar Sendikası’nın da talebidir” dedi.                            

Orhan Kemal’in Oğlu Işık Öğütçü, Orhan Kemal’in isminin Cibali ile anıldığını, onun adının İstanbul’da bir kültür merkezine de verilmesini arzuladığını ifade etti. “Ölümünün üzerinden 51 yıl geçti ama Orhan Kemal yaşıyor” diyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise halkın talebine sahip çıkacaklarını söyledi.                                      

Etkinliğin sonunda Orhan Kemal’in uzun yıllar yaşadığı evin penceresine TYS Genel Başkanı Adnan Özyalçıner tarafından çiçek konuldu. Etkinlik tiyatro gösterisiyle sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Marmara Denizi boğulurken Salda’ya da kıymayın

SONRAKİ HABER

İzmir Tabip Odası: Kamu hizmeti, kamu binalarında sunulmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa