03 Haziran 2021 02:01

Belediye Başkanı ekonomik bunalımı yok saydı

Mersin’de AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ekonomi kaynaklı intiharları kabul etmeyerek, vatandaşa psikoloğa gitme tavsiyesi verdi.

Akdeniz Belediyesi | Fotoğraf: DHA

Paylaş

 

Ayşenur ÖNAL
Mersin

Mersin’de AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ekonomi kaynaklı intiharları kabul etmeyerek, vatandaşa psikoloğa gitme tavsiyesi verdi. Gültak, “O zaman memleketin yarısı intihar etsin” diyerek de vatandaşın ekonomik durumunu gözler önüne serdi.

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Güneş Mahallesi’nde yaşayan 6 çocuk babası Abdullah Ertem’in, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihara etmesi Akdeniz Belediye Meclisini gerdi.  CHP’li Meclis Üyesi Muhittin Ertaş tarafından gündeme getirildi. Ertaş, “Sabah bu haberi aldım gerçekten de yüreğim burkuldu. Ülkemiz gerçekten de çok derin ekonomik sorunlarla boğuşmakta. Bunun üzerine pandemi koşulları da eklenince gerçekten de çok zor günler geçiriyoruz. Abdullah Ertem adında 5 kız ve 1 erkek çocuğu olan inşaat işçisi kardeşimiz, girdiği ekonomik bunalımdan dolayı intihar etti. Bu çok üzücü bir haber. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Belediyemiz imkanları dahilinde ailesi ve çocuklarına ne yapabiliyorsak en fazlasıyla yapmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

HDP’li Meclis Üyesi Nuriye Arslan da, “Bu intiharların nedeni nedir? Buna kim çözüm getirir” diye sordu.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise, “Türkiye’de ilk kez intihar olmuyor. İntihar dediğiniz şey, sonuç itibariyle kesinlikle ekonomiyle alakalı intihar olmaz. Gidin psikiyatrlar, psikologlarla konuşun. En fakir, zavallı insan intihar eder mi? O zaman memleketin yarısının, dünyanın hepsinin intihar etmesi gerekir. Fakirlik, borçlu olmak intiharın sebebi midir?​” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İzmir Tabip Odası: Kamu hizmeti, kamu binalarında sunulmalı

SONRAKİ HABER

Meslek örgütlerinden deprem sonrası TOKİ projesi K1 alanına alternatif proje

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa