03 Haziran 2021 18:17

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş: Hekimevi ölüme terkedilmemeli

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, kentteki Hekimevi'nin yeniden sağlık emekçilerine kazandırılmasını istedi.

Fotoğraf: Adana Tabip Odası

Paylaş

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, 2015'ten beri çürümeye terk edilen Hekimevi'nin yeniden sağlık emekçilerine kazandırılmasını istedi. Pandemide nöbet tutan ya da filyasyonda olan sağlık çalışanlara hizmet verebilecekken Hekimevinin ölüme terkedilmemesini isteyen Menteş, ilgili makamlara bu konuda çağrı yaptı.

Adana Hekimevi’nde incelemelerde bulunan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, yaptığı yazılı açıklamada “Adana Hekimevi; Seyhan Nehri kenarında eşsiz manzarası ve dinlendirici ortamı, 80 yatak kapasitesi, 7 konferans ve toplantı salonu, restoran ve dinlenme salonlarıyla, sadece hekim ve sağlık çalışanlarına değil, tüm halka hizmet vermiş nadide bir tesistir" diyerek Hekimevi'nin yeniden hizmet verir duruma getirilmesini ve bu hizmetlerin yaygınlaştırılmasını istedi.

"PANDEMİDE KULLANILABİLİR"

Adana Hekimevi'nin; hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının, her türlü mesleki eğitimleri başta olmak üzere, sempozyum, konferans, kongre, panel gibi çeşitli faaliyetlerine başarıyla ev sahipliği yaptığını dile getiren Menteş, "Emekli hekim ve sağlık çalışanlarımız için ise sosyal bir yaşam alanı olmuştur. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de büyük acılara neden olan pandemi sürecinde atıl kalması bizleri derinden üzmüştür. Bu dönemde sağlık çalışanlarından nöbet tutanlar veya filyasyonda olanların kalabilmeleri için çok uygun bir tesisti. Ayrıca izolasyondaki sağlık çalışanları için de çok ideal bir yer olarak kullanılabilirdi.”

Adana Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü'nü göreve çağıran Menteş, "Onlardan tüm hekim ve sağlık çalışanları adına Hekimevini kurtararak, yaşatmaları için çaba harcamalarını rica ediyorum.” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da askeri tır, çırçır fabrikasının duvarına çarptı: 2 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Esenyurt'ta polis şiddetine uğrayan kadın: Hakaret edip darbettiler, tehdit edildim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa