04 Haziran 2021 06:42

LGS konu kapsamı sınavdan 2 ay önce yayımladı, öğrencilerin emekleri yok sayıldı

CHP'li Levent Gök'ün soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanlığı, LGS konu kapsamının sınavdan 2 ay önce yayımlandığını belirtip yaşanan kaosun sorumluluğunu üstlenmedi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

CHP Milletvekili Levent Gök'ün Liselere Giriş Sınavı’nın (LGS) dil bilgisi konularını kapsayıp kapsamadığına dair 2 Nisan'da verdiği soru önergesine 31 Mayıs'ta yanıt geldi. LGS konu kapsamının sınavdan 2 ay önce yayımlandığını belirten Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaşanan kaosun sorumluluğunu ise üstlenmedi.

CHP'li Levent Gök, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, yapılan çelişkili açıklamaların velileri ve öğrencileri karmaşaya ittiğini ifade etmiş, önergenin verildiği tarihte yapılmasına 2 ay kalmış olan LGS’nin konu kapsamının bu tarihe kadar açıklanmamasının sebeplerini sormuştu.

Soru önergesine 2 ay sonra, 31 Mayıs'ta gelen yanıtta, öğrencilerin sorumlu olduğu konu, kazanım ve açıklamaların 5 Nisan'da Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığı bildirildi.

"KONU KAPSAMININ SINAVDAN 2 AY ÖNCE AÇIKLANMASI BAŞLI BAŞINA BİR SKANDAL"

CHP'li Gök, 6 Haziran'da yapılacak LGS’ye girecek öğrencilerin sorumlu olacakları konu, kazanım ve açıklamaların sınavdan yalnızca 2 ay önce açıklanmış olmasının başlı başına bir skandal olduğunu söyledi.

Gök, "Yüz binlerce öğrencimizin ve ailelerinin yıllarca başarı için çaba sarf ettiği bir sınavın kapsamının sınava 2 ay kala netleştirilmiş olması milyonlarca yurttaşımızın emeklerinin görmezden gelinmesi anlamına gelmektedir" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

"BAKANLIK KAOSUN SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMEDİ"

Önergeye verilen yanıtta MEB'in sınava dair 10 gün arayla çelişkili açıklamalar yapmış olmasının sebeplerine dair bir cevap ise yer almadı.

CHP'li Gök, "Bakanlık sınavda çıkacak konulardaki belirsizlik sebebiyle öğrencilerimizin yaşadığı kaosun sorumluluğunu üstlenmemiştir. Sınava sadece 6 gün kala verilen cevap Bakanlığın skandalı geçiştirme isteğini gözler önüne sermektedir" dedi.

Gök, "Millî Eğitim Bakanlığı ciddiyetsiz tavrıyla ülkemizin geleceğini dinamitlemekte, çocuklarımızın ve ailelerinin gelecek kaygıları her geçen gün derinleşmektedir" diye ekledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TL bir haftada yüzde 2'ye yakın değer kaybetti

SONRAKİ HABER

TÜİK: Enflasyon rakamları veri tabanına sehven 1,44 olarak işlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa