05 Haziran 2021 12:49

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan İkizderelileri ziyaret etti

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan 5 Haziran Dünya Çevre Gününde İkizdere’de taş ocağına karşı direnen köylüleri ziyaret etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle İkizdere’de taş ocağına karşı direnen köylüleri ziyaret etti.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan ve Hasan Zorlucan, Onur Erşahin, Fikret Yaşar, Kamil Çavuşoğlu, Gökmen Turna, Yaşar Çervatoğlu, Servet Öncü oluşan bir heyetle İkizdere'ye geldi.

EMEP Genel Başkan Yarımcısı Selma Gürkan , taş ocağına karşı yaklaşık 4 aydan beri direnen yurttaşların yaşadıklarına dinledikten sonra , bu onurlu mücadeleyi sürdüren yurttaşlarla çevre gününde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Emek Partisi olarak İkizdere mücadelesini destekliyoruz. Çevre mücadelesini, işçilerin hak ve siyasal özgürlük mücadelesinden ayrı görmüyoruz. İktidar bir avuç sermayenin çıkarlarını esas alsa da İkizderelilerin talebi bütün halkın talebidir. Bu sembolik bir ziyarettir. Emek Partisi, bu talepleri ve direnişi her alanda anlatmayı sorumluluk olarak görüyor” dedi. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“Deniz salyası” olayının bize anlattıkları

SONRAKİ HABER

Adana’da plastik atık geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa