06 Haziran 2021 15:25

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri yüz yüze sınavlara karşı kampanya başlattı

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, Evrensel'e gönderdikleri mektupta yüz yüze sınavlara karşı başlattıkları imza kampanyasını anlattı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri
İzmir

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri olarak final sınavları ve hazırlık bitirme sınavı olan PIE sınavının yüz yüze yapılmasına karşı imza kampanyası başlattık. Kampanyaya şu ana kadar 1500’ün üzerinde öğrenci imza verdi. İmza kampanyası metninde şu ifadelere yer verdik:

“Dönem başında hocalarımız finallerin yüz yüze yapılabileceğini, bunun biraz da ‘gidişata bağlı’ olduğunu söylemişlerdi. Ancak yurdumuzun kovid ve kovide karşı alınan önlemler karnesi ‘gidişattan’ umutlu olmamızı engelliyor. Birçok derste hocalarımız yüz yüze sınavlara hazır olmamızı söyleyerek, İzmir dışından gelen öğrencilerin ‘Kendi başlarının çaresine bakacaklarını’ ifade ediyor. Biz öğrencilerin aşılanmadan kapalı bir ortama sokulmasının, kalacak yer ayarlanmadan şehir dışından okula getirilmesinin hatalı bir karar olacağı açıktır.”

İmza kampanyası metninde de belirttiğimiz gibi, yöneticilerin bu hatalı kararını kabul etmiyoruz. Böyle bir olasılığın gerçekleşmemesi için tüm anayasal haklarımızı kullanacağız.

Vakıf üniversiteleri üzerinde YÖK’ün kontenjan baskısı olması yüzünden bizim okulumuz gibi vakıf üniversiteleri çoğu konuda YÖK’ün isteklerini çok katı şekilde yerine getirmek zorunda kalıyor. Geçtiğimiz güz döneminde de finaller ve PIE sınavının yüz yüze yapılacağı söylenmiş ancak sınavlara kısa süre kala çevrim içi yapılacağı duyurulmuştu. Okulumuzda duyuruların son dakikalarda yapılması artık bir alışkanlık haline geldi.

Biz öğrencilerin sadece akademik dürüstlük geliştirmesi değil, sağlıkları da tüm hoca ve yöneticilerimizin sorumluluğunda. Dönem boyunca online eğitim verip 2 haftalık sınavlar için bu kadar büyük hareketliliğe biz hayır diyoruz. Kalacak yer ayarlanmadan 9 bin 400 küsur öğrencinin İzmir’e çağrılıp zor durumda bırakılmalarına hayır diyoruz.

Artık sağlığımızı doğrudan hiçe sayan böyle bir ihtimale karşı harekete geçmemiz gerekiyordu. İmza kampanyamızın yaygın şekilde dolaşıma sokulamamasına, duyurmakta çokça güçlükle bazen engellerle karşılaşmamıza rağmen 5 gün gibi kısa bir sürede okulun 9 bin 400 kadar öğrencisinin 1500’den fazlası kampanyayı imzaladı ve imzalar gelmeye devam ediyor. Hocalarımızın bu düşüncelerimizi dikkate alacağını umuyoruz.

ÖNCEKİ HABER

1,5 yıldır eğitime erişemeyen çocuklar LGS'ye girdi: "Ne çocuklar eşit ne sınav adil"

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanlığı verilerine göre günlük vaka sayısı 5 binlere düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa