06 Haziran 2021 15:33

Sağlık Bakanlığı verilerine göre günlük vaka sayısı 5 binlere düştü

Sağlık Bakanlığı'nın Kovid-19 verilerine göre son 24 saatte 5 bin 386 yeni vaka tespit edildi, 96 kişi yaşamını yitirdi.

Tablo: Sağlık Bakanlığı

Paylaş

Sağlık Bakanlığı günlük Kovid-19 tablosunu paylaştı. Buna göre son 24 saatte 5 bin 386 yeni vaka tespit edildi, 96 kişi koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi.

Son 24 saatte yapılan test sayısı 204 bin 827 olurken ağır hasta sayısı 1096 olarak açıklandı.

Bakanlık salgın nedeniyle hayatını kaybeden yurttaşların sayısının 48 bin 164'e yükseldiğini, toplam vaka sayısının da 5 milyon 287 bin 980'e ulaştığını bildirdi.

TURİZM İÇİN GÜNLÜK 5 BİN VAKA HEDEFİ

Erdoğan, 7 Nisan'da "Şayet biz ramazan ayındaki tedbirlerimizle vaka sayılarını birkaç binli rakamlara düşürebilirsek, mayısla birlikte başlayacağı anlaşılan turizm sezonu ve bunun içeride açacağı hareketliliği yakalayabiliriz" demişti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da “tam kapanma” sürecinde “Hedefimiz, 1 Haziran itibarıyla turist trafiğini açmak için 17 Mayıs’tan sonra vaka sayısı olarak 5 binin altına inmek. Bu sayıya düşebilirsek 30 milyon turist hedefimizi hâlâ koruyoruz” demişti.

Günlük 5 bin vaka hedefini Evrensel’e değerlendiren Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve TTB Pandemi Çalışma Grubu Üyesi Sinan Adıyaman, hedefin bilimsel değil ekonomik olduğunun altını çizmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri yüz yüze sınavlara karşı kampanya başlattı

SONRAKİ HABER

Öğrenciler, "Demirören borcunu ödemiyorsa ben de KYK borcumu ödemiyorum" diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa