06 Haziran 2021 16:17

Öğrenciler, "Demirören borcunu ödemiyorsa ben de KYK borcumu ödemiyorum" diyor

Sedat Peker'in Doğan Yayın Holding'i Ziraat Bankası kredisiyle satın alan Demirören'in borcunu ödemediğini söylemesi sonrası öğrenciler "Ben de #KYKBorcumuÖdemiyorum" paylaşımları yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mafya lideri Sedat Peker'in devlet-sermaye-mafya ilişkilerine dair ciddi iddiaları dile getirdiği videolarında Doğan Yayın Holding'i Ziraat Bankası'nın verdiği yüzlerce milyar dolarlık krediyle satın alan Demirören ailesinin borcunu ödemediğini söylemesi sonrası öğrenciler "Ben de #KYKBorcumuÖdemiyorum" paylaşımları yaptı.

PEKER, FAİZLERİN BİLE ÖDENMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Peker, bugün yayımladığı 9. videosunda "Bu Pambukören var ya, biz gazeteyi bastık, Aydın Doğan kargaşadan korktu, yerleri verdi 750 milyon dolara. Aslında bir tanesi o kadar ederdi ama hepsini o paraya aldı. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. Bu sahtekar 750 milyon doların hiçbirini ödemedi biliyor musunuz, faizlerini bile ödemedi" dedi.

ÖĞRENCİLER: KYK BORCUMU ÖDEMİYORUM

Yıllardır "KYK borçları silinsin" talebini dile getiren öğrenciler ve mezunlar da bu açıklamaların ardından sosyal medyada "#KYKBorcumuÖdemiyorum" paylaşımları yaptı.

Demirören'den borcunu tahsil etmeyen Ziraat Bankasının öğrencilere gelince icra işlemleri başlattığı dile getirilen paylaşımlarda "Madem Demirören ödemiyor, o zaman ben de KYK borcumu ödemiyorum" isyanı dile getirildi.

Öğrenciler ve mezunlar, paylaşımlarına borçlarına dair makbuzları da ekledi.

"#KYKBorcumuÖdemiyorum" etiketi, kısa sürede Twitter'da ülke gündeminin en üst sıralarına yükseldi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanlığı verilerine göre günlük vaka sayısı 5 binlere düştü

SONRAKİ HABER

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, kampüslerinde millet bahçesi istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa