06 Haziran 2021 18:02

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, kampüslerinde millet bahçesi istemiyor

Davutpaşa Millet Bahçesi projesine gündeme geldiği ilk günden beri karşı çıkan YTÜ öğrencileri sosyal medyada "#DirenYTÜ", "#YıldızaSesVer" çağrıları yapıyor. Yarın okulda basın açıklaması yapılacak.

Görsel: Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri

Paylaş

Davutpaşa Millet Bahçesi projesine gündeme geldiği ilk günden beri karşı çıkan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri, sosyal medyada "#DirenYTÜ", "#YıldızaSesVer" çağrıları yapıyor. Öğrenciler yarın okulda basın açıklaması yapmayı planlıyor.

Ağustos 2019’da TOKİ’nin ihale ilanıyla resmileşen Davutpaşa Millet Bahçesi projesi, öğrencilerin ve kamuoyunun tepkisini çekmişti. Yaklaşık 2 yıl önce projenin iptaline ilişkin dilekçe veren ve forum gerçekleştiren öğrenciler, üniversite yönetiminden herhangi bir geri dönüş alamamışlardı.

4 Mayıs Cuma günü Anadolu Ajansı’nın haberiyle 5 Mayıs Cumartesi günü yapımı biten diğer Millet Bahçeleriyle birlikte Davutpaşa Millet Bahçesi’nin de açılacağını öğrenen öğrenciler, sosyal medyadsa "#DirenYTÜ" ve "#YıldızaSesVer" etiketleriyle sosyal medya kampanyası başlattı.

Üniversite öğrencileri, 7 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00’te projenin iptali için üniversite yönetimine yeniden dilekçe vermeyi ve kampüslerinde basın açıklaması gerçekleştirmeyi planlanıyor.

Öte yandan Rektör Tamer Yılmaz ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamalarda, Millet Bahçesi’ne üniversite ile ilişiği olmayan vatandaşların giremeyeceği belirtiliyor.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler, "Demirören borcunu ödemiyorsa ben de KYK borcumu ödemiyorum" diyor

SONRAKİ HABER

EMEP Dersim İl Örgütü: Yeşil bir kapitalizm yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa