06 Haziran 2021 18:19

EMEP Dersim İl Örgütü: Yeşil bir kapitalizm yok!

Emek Partisi Dersim İl Örgütü, “Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası” dolayısıyla yaptığı açıklamada "Düzenin restorasyonu değil, kökten değişmesi şarttır" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Dersim İl Örgütü, “Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası” dolayısıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Sanat Sokağı'nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamada "Düzenin restorasyonu değil, kökten değişmesi şarttır" denildi.

Açıklamayı EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin okudu. Tekin, sermayenin ekosistemi restore etme çağrısına karşı, işçi sınıfı ve halkı sistemi değiştirmeye çağırdıklarını dile getirdi.

HES’lerin dere yataklarının, bitki örtüsünü yok ettiğini belirten Tekin, “Yapımı bitmiş barajların ciddi oranda iklim değişikline yol açtığını bizler Dersim halkı olarak yaşayarak görüyoruz" dedi.

Yanlış tarım ve hayvancılık politikaları sebebiyle Dersim yaylalarında bitki çeşitliliğinin tehlike altında olduğunu, Munzur Gözeleri'nin rekreasyon projesiyle ranta açılmak istendiğini hatırlatan Tekin, "Yüzlerce maden şirketi Dersim’in doğasını ve toprağını talan etme hazırlığı içerisinde" diye ekledi.

AKP iktidarının kendi koyduğu yasalara uymayadığını söyleyen Tekin, "AKP ve 5'li çetesi, enerji şirketlerinin kasasını dolduran HES’lerin yarattığı tahribat, kuruyan dereler Tarım Bakanlığının 'Suyun gücü milletle buluşuyor' reklam spotlarıyla pazarlanıyor! Can suyuna bile muhtaç kalan toprak ve bitki örtüsü her geçen gün biraz daha kuruyor” dedi.

"MÜCADELE GÜNÜ"

Birleşmiş Milletler ve burjuva hükümetlerin, çevre sorununda kapitalizm karşıtı politik değişim talebinden korktuklarını söyleyen Tekin, "Kapitalist düzen ortaya çıkan çöp dağları kadar kokuşmuş ve çürümüş bir düzendir. Bu düzenin restorasyonu değil, kökten değişmesi şarttır. Düzeni değiştirecek tek güç işçi sınıfı ve emekçi halk kitleleridir. EMEP, 5 Haziran Dünya Çevre Gününü egemen sistemin aksine bir mücadele günü olarak ele almaktadır. Yaşanabilir bir dünya, gelecek kuşaklar için sağlıklı bir yaşam, şüphe yok ki bu mücadelenin büyütülmesinden geçmektedir. Restorasyon adımları kapitalist yağmanın ve doğanın talan edilmesinin cilasıdır” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, kampüslerinde millet bahçesi istemiyor

SONRAKİ HABER

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ta bir askerin hayatını kaybettiğini bildirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa