07 Haziran 2021 04:40

CHP'li Tutdere: Amasız ve fakatsız müzik sektörüne desteği bir an önce sağlayın

Beklenen destek verilmediği takdirde müzik sektöründe yüzde 75 küçülme olacağını belirten CHP'li Abdurrahman Tutdere iktidara "Amasız ve fakatsız gerekli desteği bir an önce sağlayın" diye seslendi.

Fotoğraf: Serkan Kaygusuz

Paylaş

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, 1 Haziran itibariyle başlayan "kademeli normalleşme" sürecinde müzisyenlere yönelik bir adım atılmamasına ve müzisyenlerin yalnız başına bırakılmasına tepki göstererek, “Müzisyenler müziklerini icra edemiyor, adeta hayata tutunmaya çalışıyorlar. Müzisyenler sanatlarını icara etmek yerine inşaatlarda, tarlalarda çalışarak adeta yaşam savaşı veriyorlar.”
ifadelerini kullandı.

MÜZİK SEKTÖRÜ SALGINDAN YÜZDE 75 KÜÇÜLMÜŞ OLARAK ÇIKACAK

Müzik emekçilerinin acil çözüm beklediklerini belirten Tutdere, "Beklenen destek verilmediği takdirde de sektör temsilcileri müzik sektöründe yüzde 75 küçülme olacağını öngördüklerini dile getiriyorlar. Dünyada bu sektörde yüzde 40-45’lik bir küçülme olacağı öngörülürken Türkiye’de bu oran yüzde 75’lere dayanmış durumda. Bu tablo iktidarın müzisyenlere dayattığı acı tablodur" dedi.

"HİBE DESTEĞİ TÜM MÜZİSYENLERİ KAPSAMIYOR"

AKP’nin kültür-sanat politikalarını eleştiren Tutdere, “Sanatçıların el üstünde tutulduğu bir dönemden, sanatçılarımızın inşaatlarda amele olarak çalışmaya mahkûm edildiği bir döneme geldik. Bu dönemde AKP’nin gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. İktidarın sanata ve sanatçıya değer vermediği ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Tutdere, müzisyenlere verilen desteklerin yetersiz olduğunu, verilen hibe desteklerinin kapsamının dar olmasından dolayı da destekleme ödemelerinden tüm müzisyenlerin faydalanamadığını belirtti.

"MÜZİSYENLERE AMASIZ VE FAKATSIZ GEREKLİ DESTEĞİ BİR AN ÖNCE SAĞLAYIN"

Müzisyenlerin ve sahne arkasında çalışan binlerce emekçinin açlığa, sefalete ve yokluğa mahrum bırakıldığını ifade eden Tutdere, “İktidar zor
durumda olan müzisyenleri ve sahne arkasında görev alan müzik çalışanlarını gerçekçi çözümlerle desteklemelidir. Müzisyenlerimizi görmezden gelen iktidara milyonlarca müzisyenimiz adına çağrıda bulunuyorum; müziğin susmaması, müzisyenlerin yokluktan kurtulması için müzisyenlerimizin çığlıklarına kulak vererek müzik dünyasına amasız ve fakatsız gerekli desteği bir an önce sağlayın" dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Denizli’de kızını silahla ağır yaralayan baba tutuklandı

SONRAKİ HABER

Antalya’da falezlere 15 kat, 60 metrelik imar izni yargıya taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa