07 Haziran 2021 16:28
Son Güncellenme Tarihi: 07 Haziran 2021 19:54

HDP'den kapatma davasına ilişkin açıklama: İzin vermeyeceğiz!

HDP, partilerinin kapatılması için açılan dava ile ilgili "Mafya itirafları karşısında suspus olanlar, partimize saldırarak iktidarını güncellemek istiyor. İzin vermeyeceğiz!" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP'den Yargıtay Başsavcılığının, kapatma davası açılması için Anayasa Mahkemesine yeni iddianame göndermesinin ardından ilk açıklama geldi.

HDP, kapatma davasına dair, “Mafya itirafları karşısında suspus olanlar, partimize saldırarak iktidarını güncellemek istiyor” açıklaması yaptı.

Halkların Demokratik Partisinin (HDP), Twitter hesabından hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“AKP-MHP ittifakının tarihini mafya anlatıyor. HDP’nin tarihini halklar yazıyor. Mafya itirafları karşısında suspus olanlar, partimize saldırarak iktidarını güncellemek istiyor. İzin vermeyeceğiz! #HDPyiDeğilMafyayıYargıla”

#HDPYİDEĞİLMAFYAYIYARGILA

HDP’nin kapatılması istemiyle dava açılması için yapılan başvurunun ve HDP Genel Merkezinin paylaşımı üzerine Twitter’da “HDPyiDeğilMafyayıYargıla” etiketiyle çok sayıda paylaşım yapıldı. Çok sayıda HDP'li milletvekili ve yöneticinin yanı sıra binlerce HDP'li de etiketle paylaşımlar yaparak davaya tepki gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da, kapatma davasına ilişkin, "7 Haziran yenilgisini hazmedemeyenler, yenilginin yıldönümünde umuda saldırmaya devam ediyor. Talan siyasetinizi, mafyatik düzeninizi, suça batmış ittifakınızı HDP’yi kapatmaya çalışarak temize çıkaramazsınız. HDP umuttur, umudu boğamayacaksınız!" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise "HDP umuttur, yeni yaşama çağrıdır, kadınların özgürlük mücadelesidir. Bu umudu, bu gülüşleri mafya hukukunuzla solduramayacaksınız. #HDPyiDeğilMafyayıYargıla" mesajını paylaştı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de sağlık emekçileri: Üstüne para vererek idari izin kullandık

SONRAKİ HABER

İZENERJİ işçileri: Ya uzlaşma, ya grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa