09 Haziran 2021 08:04

Sedat Peker'in, Esat Toklu'yla ilgili Twitter mesajlarına engelleme geldi

Sedat Peker’in sosyal medya paylaşımlarının bazılarına mahkeme kararıyla erişim engelli getirildi. Söz konusu tweetler, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu'yla ilgili.

Görsel: EngelliWeb İfade Özgürlüğü Derneğinin Sedat Peker'e ait engellenen tweetleri gösterdiği paylaşımı

Paylaş

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker'in, yargı mensubu Esat Toklu ile ilgili Twitter paylaşımlarına Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi.

Türkiye'de hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in engellenen tweetleri, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu ile ilgili. Peker, Toklu ile ilgili yaptığı 6 paylaşımda, Bodrum'da bulunan The Paramount Otel'de geceliği 100 bin TL olan odalarda kaldığını iddia etmişti.

Esat Toklu bu iddiayı yalanlayınca Sedat Peker de kendisinden söz konusu konaklamaya yönelik fatura yayımlamasını istemişti.

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin 8 Haziran 2021 tarih ve 2021/6819 sayılı kararı ile Sedat Peker'in "kişilik hakları ihlali"nde bulunduğu ve söz konusu 6 paylaşıma Türkiye sınırları içerisinde erişim engeli getirildiği kaydedildi. EngelliWeb İfade Özgürlüğü Derneğinin (İFÖD), duyurduğu Peker'e ait engellenen tweetler şöyle:

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Propublica, Amerikalı milyarderlerin vergi ödemediğini gösteren belgeleri yayımladı

SONRAKİ HABER

Tepkiler sonrası ÇAYKUR’dan kontenjan açıklaması: Kontrollü şekilde artıracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa