9 Haziran 2021 09:17
/
Güncelleme: 11:29

Tepkiler sonrası ÇAYKUR’dan kontenjan açıklaması: Kontrollü şekilde artıracağız

Çay üreticilerinin 17 Mayıs 2021 Mayıs ayı 1. sürgün çay kampanyasının başlamasından 4 gün sonra çayda kota ve kontenjan uygulaması başlatan ÇAYKUR’a karşı başlattığı eylemlerin ardından ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden açıklama geldi. Açıklamada, kapasitenin üzerinde alımlar gerçekleştirildiği belirtildi.

Çay üreticilerinin kota ve kontenjan tepkisi sonrası ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadere yer verildi:

"17 Mayıs'ta başlayan yaş çay alımlarına kapasitemizi zorlayarak devam etmekteyiz. Önceki açıklamalarımızda belirtildiği gibi kapasitemiz günlük 9.050 ton olup, alımlarımız günlük kapasitenin çok üzerinde gerçekleşmektedir. Şöyle ki; alımlarımız günlük 9.000 tonla 10.500 ton arasında değişmektedir. 47 işletmemizde yoğun bir şekilde günlük 9.200 ton ile 9.400 ton arasında çay işlenmekte ve üreticilerimizin çayını alabilmek için gerekli bütün adımlar atılmaktadır. Çay hasadı bugün itibarıyla 24. gününde ve belirlenen limitler doğrultusunda devam etmektedir. Kotasını doldurarak ayrılan ve alımların düştüğü alım yerlerimizde kontenjan limitleri kontrollü şekilde artırılmaktadır. Bilinmeli ki ÇAYKUR her zaman olduğu gibi üreticinin yanındadır, önümüze gelen her mesele ve karar süreci, üreticilerimizden yana değerlendirilmektedir.” (Rize/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et