09 Haziran 2021 12:08

Kamuda TİS görüşmeleri için konfederasyonlar masada birleşecek mi?

Milyonlarca kamu emekçisini ilgilendiren 2021-2022 dönemi toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ağustos ayında yapılacak.

KESK ve Türkiye Kamu-Sen logoları

Paylaş

Damla KIRMIZITAŞ
Ankara

Milyonlarca kamu emekçisini ilgilendiren 2021-2022 dönemi toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ağustos ayında yapılacak. Daha önce yetkili olmayan konfederasyonların masada olmaması gerektiğini savunan Memur-Sen, bu yıl Kamu-Sen ve KESK’e toplu sözleşmede birlikte hareket etme çağrısında bulundu. Kamu-Sen ortak talepleri belirleme noktasında olumlu yanıt verirken, önümüzdeki günlerde genel kurulunu yapacak olan KESK yakında açıklama yapacağını bildirdi.

2 milyonu emekli yaklaşık 5.5 milyon kamu emekçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri ağustos ayında başlayacak. 6. dönem toplu iş sözleşmesi öncesinde yetkili konfederasyon Memur-Sen, gönderdiği mektupla iki konfederasyona iş birliği çağrısında bulundu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çağrıya olumlu dönülmesi halinde Kamu İşveren Heyetinin emeğin gücünü fark etme noktasında daha hızlı davranacağını ve emek kesiminin talepleri konusunda daha dikkatli karar üreteceğini söyledi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Memur-Sen’in ortak hareket etme önerisini “Geç de olsa olumlu” olarak değerlendirdi. Kahveci, ortak talep belirleme konusunda birlikte çalışma yapabileceklerini ifade etti.

KESK’TEN YANIT BEKLENİYOR

Genel kuruluna sayılı günler kalan KESK, konuyu değerlendireceklerini ifade etti. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik yakın zamanda konuya ilişkin açıklama yapılacağını söyledi.

Memur-Sen ve hükumet arasında yapılan son toplu sözleşmede anlaşma sağlanamaması nedeniyle başlayan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu hükümetin teklif ettiği yüzde 4+4 ve yüzde 3+3 zammı olduğu gibi bağıtlamıştı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, gerçek bir hakem kurulu olsa adil bir karar çıkabileceğini savunurken KESK ve Kamu-Sen ise yetkili konfederasyon ve hükümetin kamu emekçilerini sefalet ücretine mahkum etmesine tepki göstermişti.

ÖNCEKİ HABER

Öğrenci velisinin mektubu: Uzaktan eğitimin yetersizliğini gördük

SONRAKİ HABER

Muzaffer İzgü Çocuk Romanı Yarışması düzenleniyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa