10 Haziran 2021 08:06

Yargıtay Başsavcısı Şahin: HDP kararının 15 günde çıkması bekleniyor

HDP'yi kapatma davası hakkında konuşan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, "15 gün içinde Anayasa Mahkemesi’nden karar çıkması bekleniyor" dedi.

Bekir Şahin | Fotoğraf: DHA

Paylaş

HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davaya ilişkin süreç hakkında bilgi veren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, “451 kişi hakkında siyasi yasak isteniyor. 69 kişi de parti üyesi olarak terör örgütü lehine konuşmaları olduğu için iddianamede yer alıyor. Ayrıca HDP’nin banka hesaplarına da tedbir konulması talep edildi. 15 gün içinde Anayasa Mahkemesi’nden karar çıkması bekleniyor" dedi.

"Sınıraşan Örgütlü Suçlarla Mücadele" konulu uluslararası konferans, Antalya'nın Kundu bölgesindeki Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde başladı. Konferansa Arnavutluk ve Bosna Hersek devlet başsavcıları, Bulgaristan, Moldova ve Romanya devlet başsavcılığı temsilcileri katıldı.

DHA'da yer alan habere göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, yaptığı açış konuşmasında, HDP'yi kapatma davası hakkında konuştu.

"HDP KARARI 15 GÜN İÇİNDE BEKLENİYOR"

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, konuşması sonrasında HDP'nin kapatılması ve yöneticilerine uygulanması istenen siyasi yasakla ilgili devam eden adli süreçle ilgili açıklama yaptı. Şahin, gerekli tüm delilleri toparladıklarını ifade ederek Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiklerini söyledi. Bundan sonraki sürecin Anayasa Mahkemesi'nin yetkisinde olduğunu belirten Şahin, "15 gün sonra değerlendirecekler ve takdiri onlar verecek. Bizler tüm kararları, dosyaları, delilleri, CD'leri, HDP'nin yetkililerinin konuşmalarını dosyaya sunduk. 843 sayfalık bir iddianamedir. 451 kişi hakkında siyasi yasak isteniyor. 69 kişi de parti üyesi olarak terör örgütü lehine konuşmaları olduğu için iddianamede yer alıyor" diye konuştu.

Başsavcı Şahin, HDP'nin parti banka hesaplarına tedbir konulmasını talep ettiklerini de sözlerine ekledi. Başsavcı Bekir Şahin, iddianamede isimleri geçenleri ise açıklamak istemediğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’da genel grev: Sekiz saat iş günü pazarlık konusu edilemez

SONRAKİ HABER

Marmara müsilajla kirlendi, Ege Denizi de asbestle kirlenmesin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa