10 Haziran 2021 10:11

8 mülteciyi tarım işçisi olarak çalıştırmak için alıkoyan failler tutuklandı

Osmaniye'de bir araçtan Suriyeli 8 mülteci çıktı. Mültecileri alıkoydukları, tarım işçisi olarak çalıştırmak için Adana'ya götürdükleri belirlenen araçtaki mülteciler A.Ş. ile M.R. tutuklandı.

Kaçırılan mülteciler | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Osmaniye'de bir araçta, insan kaçakçılığı yapan bir şebeke tarafından kaçırıldığını söyleyen 8 Suriyeli mülteci bulundu. Tarım işçisi olarak çalıştırılmak üzere Adana'ya götürüldüklerini aktaran mülteciler, serbest kalmaları için kişi başı bin 200 dolar istendiğini söyledi. Failler A.Ş. ile M.R. tutuklandı.

DHA'da yer alan habere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri E-90 Otoyolu'nda şüphe üzerine hafif ticari aracı durdurdu. Araçtan Suriyeli 10 kişi indi. Bunlardan ikisinin geçici koruma kimlik belgesi olan A.Ş. ve M.R. olduğu belirtildi.

İfadesi alınan 8 mülteci, ülkeye girdikten sonra Antep'te insan kaçakçılığı yapan bir şebeke tarafından kaçırıldıklarını söyledi. Alıkonuldukları evlerde insani ihtiyaçlarının karşılanmadığını, paraları ile telefonlarının alındığını, tehdit edilerek araca bindirildiklerini ve tarım işçisi olarak çalıştırılmak üzere Adana'ya götürüldüklerini aktaran mülteciler, serbest kalmaları için de kişi başı bin 200 dolar istendiğini belirtti.

A.Ş. ve M.R. gözaltına alınırken, 8 mülteci yemek ve su verildikten sonra sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne götürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan A.Ş. ve M.R. sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

A101'de çalışan işçi, doğum iznindeyken Kod 48 ile işten atıldı

SONRAKİ HABER

DİSK-AR: İşsizlik salgının ilk aylarından daha kötü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa