10 Haziran 2021 11:19

10 Ekim Katliamı’nın 68’inci ayı: Yitirdiğimiz canlar için vazgeçmiyoruz

10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun: Biz duruşma salonlarını doldurdukça görüyoruz ki çok daha fazla delil dosyaya kazandırılıyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 68’inci ayında yapılan anmada konuşan 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “Biz buralara, adliyeye gelmeye davam edeceğiz. Her ay burada anmamızı gerçekleştirirken duruşma salonlarını dolduracağız. Biz duruşma salonlarını doldurdukça görüyoruz ki çok daha fazla delil dosyaya kazandırılıyor. Daha yeni tanıklar dinleniyor” dedi. Cosgun,  katliamda sorumluluğu olan tüm kişi ve kurumların yargılanmasını talep ettiklerini belirtti.

Ankara Gar’ı önünde yapılan anmada konuşan 10 Ekim Barış Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “Geldiğimiz noktada görüyoruz ki biz buralara, adliyeye gelmeye davam edeceğiz. Her ay burada anmamızı gerçekleştirirken duruşma salonlarını dolduracağız. Biz duruşma salonlarını doldurdukça görüyoruz ki çok daha fazla delil dosyaya kazandırılıyor. Daha yeni tanıklar dinleniyor. Mülkiye müfettişleri raporu gündeme daha yeni geldi. Ama dava seyrini değiştirmeyeceği gerekçesiyle taleplerimiz reddedildi. Katliamlar silsilesi önlenebilecekken göz göre göre yaşandı. Aylar öncesinden, günler öncesinden belki de soruşturma aşamasında dinletilmesi gereken pek çok delil daha yeni gün ışığına çıkıyor. Bizi en çok bu katliam olmayabilirdi düşüncesindeyken bir taraftan da yargılamada gerek soruşturma gerek dava aşamasında pek çok delilin açılmaması, dosyaların okunmaması içimizi daha çok yakıyor.” diye konuştu

Sadece 10 Ekim Katliamı için değil katliamlar silsilesinin belki de başındaki katliam olan Diyarbakır Katliamı’nı hatırlatan Coşgun, “IŞİD elini kolunu sallayarak cirit attığında bu ülkede hiç kimsenin sesi çıkmadığında kaybettiğimiz canlar açısında bunun 5-6 ay sonra bizim de ocağımıza ateş düşüreceğini o zaman da biliyorduk. Bugün hiçbir şey değişmedi ‘Kamusal sorumluluk var’ diyoruz. Dahil olan herkesin, her kurumun yargılanmasını talep ediyoruz. 68 aydır adalet mücadelesini takip ediyoruz. Yitirdiğimiz canlar için vazgeçmiyoruz. 3 Eylül'de dava devam edecek. Bu zamana kadar dayanışma içindeydik, dayanışmanın güzelliğini yaşıyoruz ve devam eden süreçte de dayanışma içinde olmayı dileriz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dijital Kovid Sertifikası, Almanya'da 14 Haziran'da uygulamaya girecek

SONRAKİ HABER

Gökhan Bulut isimli erkek eşini taciz eden komşuları tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa