11 Haziran 2021 10:00

Mimarlar Odası, Hakim Esat Toklu’nun meslekten çıkarılması için HSK'ye başvurdu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Togo İkiz Kuleleri davası ile ilgili Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu hakkında Hakimler Savcılar Kurulu Başkanlığına meslekten çıkarılma talebiyle başvurdu

Görsel: Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi

Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOGO İkiz Kuleleri davası ile ilgili Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu hakkında  Hakimler Savcılar Kurulu Başkanlığına meslekten çıkarılma talebiyle başvurdu. TOGO kuleleriyle ilgili imar değişikliğin iptali hakkında TOGO sahibinin istinaf başvurusunun Toklu’nun nöbetçi başkanlık yaptığı kurulca incelenip yürütmeyi durdurma kararı verildiği belirtilen başvuruda, Toklu’nun TOGO yüklenicinin doğum günü partisine katıldığı videolara dikkat çekildi.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Sezgn Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki otelinde ücretisiz kaldığı iddiasının ardından TOGO kulelerini yapan  firmanın sahibinin doğum günü partisine katılması nedeniyle gündemde. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Toklu’nun TOGO kulelerinin imara açılmasıyla ilgili incelediği dosyada yer alan  firma sahibinin doğum günü partisine katıldığı görüntüleri paylaştı. 

İNCELEDİĞİ DOSYADAKİLERLE YAKIN İLİŞKİLER

Bunun üzerine Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Hakim ve Savcılar Kurulu’na yaptığı şikayette, Toklu’ya meslekten çıkarılma cezası verilmesini istedi. TOGO kuleleriyle ilgili imar değişikliğinin yerel mahkeme tarafından iptal edildikten sonra TOGO sahibinin istinaf başvurduğu kaydedilen başvuruda, Toklu’nun nöbetçi başkanlık yaptığı kurulca incelenip yürütmeyi durdurma kararı verildiğini belirtildi. Toklu’nun TOGO sahibiyle çekilmiş fotoğraflarıyla, internette dolaşan videoda  TOGO yüklenicisinin doğum günü partisine katıldığı aktarılan başvuruda, “Oysa, 2802 sayılı yasanın 69/5. maddesi, ‘disiplin cezası uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmezse ve hükümlülüğü gerektirmese bile, mesleğin şeref ve onurunu bozacak nitelikte görüldüğü takdirde de meslekten çıkarma cezası verilir’ diyor” denildi. 

"MESLEKTEN ÇIKARILMALI"

Avukat Turgut Kazan’ın hazırladığı dilekçede şöyle denildi: “Müvekkilimiz Mimarlar Odası’nın TOGO’yla ilgili davaları bütün kamuoyunca bilinirken, iptal kararı verilmiş bu davalardan birinin istinaf incelemesinde yürütmeyi durdurma kararı veren kurula nöbetçi başkan olarak katılması, üstelik yine TOGO’nun mühürlenmesi kararı istinaf edildiğinde 5 ile 6. dairelerden oluşacak 5’li kurulu belirleme imkanına sahip bir başkan olması ve gerçekleştirilen kurulla (kesin nitelikli) bozma/ehliyet yönünden ret kararı verilebilmesinin sağlanması ve bunları yaparken TOGO sahibi Sinan Aygün’ü tanımıyormuş gibi davranması, ayrıca Bodrum’daki en pahalı otelde tatil yapması, çok sayıda araba sahibi olması, (iddiaya göre) TOGO yüklenicisinin doğum günü partisine katılması ve Sezgin Baran Korkmaz’ı hiç tanımadığını söylemişken, savcılığa sunduğu dilekçede, ayaküstü tanıştığını, birkaç kez mesajlaştığını açıklaması, kesinlikle mesleğin şeref ve onuruyla bağdaşmayacağı için, Esat Toklu’nun (yargılama gereği görülmese bile) 2802 sayılı yasanın 69/5 maddesi uyarınca ve ivedilikle meslekten çıkarılması gerektiğini bildirmekten ibarettir.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Hüda Kaya, Bakan Süleyman Soylu hakkında araştırma önergesi verdi

SONRAKİ HABER

12 yaşındaki çocuklar 12 saat çalışıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa