12 Haziran 2021 05:49

Adana'da Engelli Çocuk Mola Evi açıldı

Adana Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, özel gereksinimli çocukların aileleri için Engelli Çocuk Mola Evi’nin (ENÇOK) açılışını, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile birlikte yaptı.

Engelli Çocuk Mola Evi’nin açılışı | Fotoğraf: CHP

Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, özel gereksinimli çocuğu bulunan ebeveynler için hazırlanan Engelli Çocuk Mola Evi’nin (ENÇOK) açılışını, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile birlikte yaptı. Böylece, engelli çocuğu bulunan ebeveyn, gün içinde 3 saat, çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri, uzmanların görev yaptığı bir tesise sahip oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Engelli Çocuk Mola Evi (ENÇOK) Seyhan ilçesine bağlı İsmet Paşa Mahallesi’nde açıldı. Engelli çocuğu olan ebeveynlerin, özellikle annelerin, gün içinde 3 saatliğine çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakıp, evlerinin, diğer çocuklarının, ailelerinin ve kendilerinin bazı ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine olanak ve zaman tanımak için açılan Engelli Çocuk Mola Evi’nde Adana Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personeli görev yapacak. Engelli Çocuk Mola Evi’nde 2 etkinlik odası, 1 oyun odası, 1 dinlenme odası, 1 idari oda bulunuyor.

ANNELERİMİZ ÇOCUKLARINI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA BIRAKABİLECEKLER

Açılış töreninde konuşan Başkan Zeydan Karalar, dünya nüfusundaki engelli oranının yüzde sekiz-sekiz buçuk olduğunu, Adana’da bu oranın yüzde on dört-on dört buçuğa çıktığını belirterek, özel gereksinimi olan çocuk ve gençlerin yüzde 90-95 oranında annelerinin yanında olduğunu kaydetti. Başkan Zeydan Karalar, “Özel gereksinimi olan çocuğa sahip anneler bir yere gitmek istediğinde, çocuklarını bırakabilecekleri bir tesis yok. Söz konusu annelerimiz, yavrularını Çocuk Mola Evi’ne gönül rahatlığıyla bırakabilecekler ve işleri bittiğinde gelip alabilecekler” dedi.

SIRADA ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ VE YAŞLI YAŞAM MERKEZİ VAR

Mola Evi’nin bir başlangıç olduğunu ve ardından Engelli Yaşam Merkezi açacaklarını müjdeleyen Başkan Zeydan Karalar, “Böylece engelli çocuğu olan annelerimiz iki üç günlüğüne çocuklarını bırakıp güç toplayarak, isterlerse tatillerini yaparak motivasyonlarını yeniden kazanacaklar. Ayrıca Yaşlı Yaşam Merkezi de açacağız. Bunlar bizim sosyal hizmet projelerimiz. Sosyal Demokratlar olarak Sosyal  Belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. 12 kreş sözümüz var. Semt Merkezleri yapacağız” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Müzeyyen Şevkin: Tarım işçileri asgari ücret bile alamıyor

SONRAKİ HABER

Almanya'da bir özel polis birimi ırkçı mesajlamalar nedeniyle dağıtıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa