13 Haziran 2021 04:19

Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz

Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz diyerek eylemlerini Gömeç’te sürdürdü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

C. Saffet YILMAZ
Balıkesir

Edremit Körfez’inin direngen kadınları bu kez Gömeç’te buluştular. 1 Temmuz’a dek, yaşam haklarını savunmak için İstanbul Sözleşmesi “Biz bitmeden bitmez” diyerek eylemlerini sürdüren Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması, gösterilerini bu kez Gömeç’te sergilediler.

Gömeç Büyük Park’ta Burhaniye Öykü Atölyesi’nce yapılan intreaktif basın açıklaması sonrasında sergilenen skeçler, müzik dinletisi ve çekilen halayları izlemeye gelen kadınlar sözleşme hakkında daha kapsamlı bilgi edinirken, diğer yandan da oldukça hoş vakit geçirmiş oldu. Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam da eşi ile birlikte etkinliği izleyenler arasındaydı.

"FESİH KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR”

Yapılan basın açıklamasında, ”İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesini asla kabul etmiyoruz” diyen kadınlar, bu kararın yok hükmünde olduğunu ve yaşam güvenceleri olan bu sözleşmeden asla vazgeçmeyeceklerine vurgu yaptılar. Bu kararlarını gerçekleştirmek için 1 Temmuz tarihine kadar bu ve benzeri etkinlikleri sürdüreceklerini ifade eden kadınlar, 1 Temmuz’da ise kadınların ülke çapında kitlesel eylemlerle seslerini duyuracaklarını ifade ettiler. Kadın sığınma evlerinin önemine de dikkat çekilerek her il ve ilçede mutlaka bir kadın sığınma evinin bulunması talep edildi. Özellikle Edremit Körfezi’nde ve tüm ülke çapında kadınlara karşı şiddet, taciz tecavüz olaylarının artan bir ivme gösterdiğine dikkat çekilen açıklama sonunda, yakın süreçte katledilen çoğu kadının isimleri olunurken tüm izleyenler onları hala gönüllerinde yaşattıklarını ifade etmek için hep birlikte “Burada” diyerek kadınları andılar.

KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ VE SIĞINMA EVLERİ İSTEDİLER

Burhaniye'de henüz hizmete açılmamış olan kadın sığınma evinin bir an önce hizmete girmesini isteyen kadınlar, Gömeç ve körfezin tüm ilçelerinde de bu evlerin hizmete girmesi için yetkili ve ilgililere mesaj gönderdiler. Açıklamada "Ülkemizin her yanında olduğu gibi Balıkesir ve  ilçelerinde yaşanan kadın cinayetleri artık sabrımızı taşırdığı için koronaya rağmen işte buradayız” diyen kadınlar, cinayetlerin daha da artıyor olması karşısında mücadele kararlılıklarını dile getirdiler. Kadınlar, kazanılmış haklarından vazgeçmiyor ve sorumluları İstanbul Sözleşmesi’ni karalamaya değil, uygulamaya davet etti.

ÖNCEKİ HABER

Gebze'de 16 yaşındaki bir genç daha hayatına son verdi

SONRAKİ HABER

Fahrettin Koca: Son 24 saat içinde 449 bin 684 doz aşı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa