14 Haziran 2021 13:18

Türkiye Basketbol Federasyonu ile İBB arasında Sinan Erdem Spor Salonu anlaşmazlığı

Türkiye Basketbol Federasyonu, "Sinan Erdem Spor Salonu kullanım hakkı bizde" dedi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi "dört yıllık protokol süresi 29 Mayıs 2021’de doldu" açıklaması yaptı.

Görsel: DHA

Paylaş

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Sinan Erdem Spor Salonu'nun kullanımıyla ilgili olarak bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen salonun, kullanım hakkının kendilerinde olmasına rağmen belediyenin zabıta ekiplerinin tahliye amacıyla iki kere salona geldiği ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada ise dört yıllık protokol süresinin 29 Mayıs 2021’de dolduğunu vurguladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu, Sinan Erdem Spor Salonu'nun kullanımıyla ilgili olarak resmi internet sitesinden bir açıklama paylaştı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nun 29 Mayıs 2017'de kullanımının basketbol federasyonuna bırakıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sinan Erdem Spor Salonu, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmiş ve ev sahipliğini yaptığımız Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesinde, 29 Mayıs 2017 tarihinden itibaren de Federasyonumuzun kullanımına bırakılmıştır. Bildiğiniz gibi bugünlerde A Erkek Milli Takımımız, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları elemelerine hazırlık kapsamındaki antrenman ve hazırlık maçlarını, A Kadın Milli Takımımız ise Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını Sinan Erdem Spor Salonu'nda sürdürmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta memurlarıyla bizi salondan çıkarmaya çalışmaktadır. Geçtiğimiz iki hafta içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi personelinin tahliye amacıyla iki kez salonun kapısına gelmesi, çalışmalarımızı aksattığı gibi milli duygular içindeki oyuncu ve teknik ekibimizin moral ve motivasyonunu da oldukça olumsuz etkilemiştir.”

SİNAN ERDEM SPOR SALONU’NUN BASKETBOL FEDERASYONUNA TAHSİS SÜRESİ DOLDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden de konuya ilişkin açıklama geldi.

İBB yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İBB, dört yıllık protokol süresi 29 Mayıs 2021’de dolmasına rağmen Sinan Erdem Spor Salonu’nu tahliye etmeyen Türkiye Basketbol Federasyonu’na ihtar yazısı gönderdi. Mülkiyeti Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde bulunan Sinan Erdem Spor Salonu’nun kullanımı 29 Ağustos 2009’daki sözleşmeyle 25 yıllığına İBB’ye bırakıldı. Salon, 29 Mayıs 2017’de hazırlanan protokolle de Türkiye Basketbol Federasyonu’nun kullanımına tahsis edildi. Protokol süresinin dolmasına rağmen Türkiye Basketbol Federasyonu’nun salonla ilgili adım atmaması üzerine İBB mevzuatın gerektirdiği işlemleri başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2017 yılında bir protokol ile kullanım hakkına sahip olduğu Sinan Erdem Spor Salonunun tüm ekipmanları ile birlikte 4 yıl boyunca Türkiye Basketbol Federasyonu’na (TBF) tahsis etti. Bu protokol ile salonun tahsisi federasyondayken, tesis 2019 yılında Sayıştay Denetimine tabi oldu. Protokol süresinin bitmesi ve Sayıştay’ın, TBF’nin taşınmaz tahsis edilebilecek kamu idaresi kapsamında olmadığını, vakıf veya dernek statüsünde de bulunmadığını belirtmesi üzerine tesisin bundan sonra İBB tarafından işletileceği bilgisi bir yazıyla TBF’ye iletildi. Yazıda ayrıca Türk sporunun gelişmesi adına TBF ile her türlü işbirliğine açık olunduğu, ulusal ve uluslararası müsabaka ve antrenmanlar için her türlü desteğin sağlanacağı vurgulandı.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçisi kadınlar: İş yükümüz her yerde fazla, emeğimizin karşılığını alamıyoruz

SONRAKİ HABER

2 öğretmenin ölümüne neden olan sürücü tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa