16 Haziran 2021 05:45

Ressam Ercan Altuntaş: Kendimi mülteci olarak görüyorum

Ressam Ercan Altuntaş’ın göç temalı resimlerinden oluşan sergi Van Barosunun Tahir Elçi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ressam Ercan Altuntaş’ın göç temalı resimlerinden oluşan sergi Van Barosunun Tahir Elçi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. Sergide; mültecilerin dağlar aşan, denizler geçen göç yollarını, metropollerde kalınan izbe mekanlarını görmek mümkün.

Çizdiği mülteci tasvirlerini anlatan Altuntaş, “Kendimi mülteci olarak görüyorum. Farksız değiliz, ailem mevsimlik işçilik yapardı, köyümüzden ayrılmak zorunda kalırken dedelerimiz dönüp arkasına baktılar… Belki de mülteciler de viran olmuş kentlerine son kez bakarak terk ettiler oraları” dedi. Altuntaş, “Mültecilerin ölümlerine dair haberleri hepimiz gördük, çekilen fotoğraflara bakıp insanların neden gittiğini anlayabiliyoruz. Bunun için çok daha çarpıcı hissediyoruz, yaşadığımız coğrafyanın bize bir dayatması aslında. Aylan Kurdi ve daha nice fotoğraf… Bu fotoğrafların ardındakini aradım. Biz de hikayenin bir parçasıyız.” ifadelerini kullandı. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kademeli normalleşmede yeni dönem: Düğünlerde yemek ve ikram yasağı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Besici satsa da zararda satmasa da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa