16 Haziran 2021 19:55
Son Güncellenme Tarihi: 16 Haziran 2021 20:39

EURO 2020 | Türkiye kaybetti, İtalya gruptan çıkmayı garantiledi (16 Haziran 2021)

Euro 2020'de bugün oynanan maçlarda Rusya, Finlandiya'yı tek golle mağlup ederken Türkiye Galler'e 2-0 mağlup oldu. İtalya ise İsviçre'yi 3-0 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi.

Fotoğraf: Isabella Bonotto/AA

Paylaş

Euro 2020'de bugün B Grubu'nda Finlandiya-Rusya, A Grubu'nda ise Türkiye-Galler ve İtalya-İsviçre karşılaşmaları oynandı. Rusya, Finlandiya'yı 1-0 mağlup ederken Türkiye, ikinci maçında da gol atamayarak Galler'e 2-0 mağlup oldu. İtalya ise İsviçre'yi 3-0 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi.

RUSYA 3 PUANLA TANIŞTI

EURO 2020'de gruplardaki ikinci maçlar kapsamında, B Grubu'nda mücadele eden Finlandiya ve Rusya 16.00'da başlayan maçta karşı karşıya geldi. Gruptaki ilk maçında Belçika'ya 3-0 mağlup olan Rusya, Finlandiya'yı Aleksey Mirançuk'un 45+2'de bulduğu golle 1-0 mağlup ederek turnuvada 3 puanla tanıştı.

Bu sonuçla puanını 3'e yükselten Rusya, B Grubu'nda yine 3 puanlı olan Belçika'nın ardından ikinciliğe yerleşti. Finlandiya ise yine 3 puanla 3'üncü sırada bulunurken grupta puanı bulunmayan tek takım olan Danimarka son sırada yer alıyor.

B Grubu'ndaki ikinci maçlar yarın 19.00'da başlayacak Danimarka-Belçika karşılaşması ise tamamlanacak.

TÜRKİYE GRUPTAN ÇIKMA ŞANSINI İYİCE ZORA SOKTU

Günün ikinci maçında A Grubun'da Türkiye ile Galler karşı karşıya geldi. Gruptaki ilk maçında İtalya karşısında oynadığı kötü futbolla sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrılan Türkiye, Galler karşısında da gol bulamadı. İlk yarının 42'nci dakikasında Aaron Ramsey'nin savunma arkası koşusuna engel olamayan Türkiye 1-0  geriye düştü. İkinci yarıya Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu'nun yerine Yusuf Yazıcı ile Merih Demiral'ı sahaya sürerek başlayan Teknik Direktör Şenol Güneş, oyunda üstünlüğü sağlayamadı.

Türkiye pozisyon bulmakta zorlanırken Zeki Çelik'in Gareth Bale'i ceza sahası çizgisi üzerinde düşürmesi sonrası Bale, 61'inci dakikada penaltı kullandı ancak topu kalenin üstünden auta yolladı.

Şenol Güneş, ilerleyen dakikalarda Umut Meraş, Kenan Karaman ve Cengiz Ünder'i de oyundan alarak Mert Müldür, Halil Dervişoğlu ve İrfan Can Kahveci'yi oyuna aldı ancak Türkiye yine etkili atak geliştirmede başarılı olamadı.

90+2'de Galler ceza sahasında yaşanan gerilim ve itiş kakış sonucu iki takımdan da ikişer oyuncu sarı kart gördü.

Maçın bitimine iki dakika kala 90+5'te Galler'in kullandığı korner sonrası Gareth Bale çizgi üzerinden topu sürerek ceza alanına girdi, Bale'in pasında topu ağlara gönderen Connor Roberts skoru belirleyen golü attı.

Türkiye bu skorla 0 puan ve -5 averajla A Grubu'nda son sırada yer alırken Galler puanını 4'e yükselterek ikinci sıraya yerleşti.

İTALYA GRUPTAN ÇIKMAYI GARANTİLEDİ

Turnuvanın ev sahiplerinden İtalya, Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta İsviçre'yi 3-0 mağlup etti.

26. dakikada Locatelli'nin golüyle İsviçre karşısında 1-0 öne geçen İtalya, 52'nci dakikada yine Locatelli'nin golüyle farkı 2'ye çıkardı. İtalya'nın son golü 69'uncu dakikada Immobile'den geldi ve maç 3-0 İtalya'nın üstünlüğüyle noktalandı.

İtalya, A Grubu'nda oynadığı iki maçta da gol yemeden 3'er gol atarak topladığı 6 puanla EURO 2020'de gruptan çıkarak son 16 turuna çıkmayı garantileyen ilk takım oldu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Besici satsa da zararda satmasa da

SONRAKİ HABER

Soma davasında karar: 301 madencinin öldüğü katliamda patronun cezası yalnızca 20 yıl

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa