16 Haziran 2021 17:16

Ankara’da kadın eylemine polis müdahalesi: En az 9 kadın gözaltına alındı

19 Haziran’da İstanbul’da yapılacak “Büyük Kadın Mitingi” için Ankara'daki çağrıya polis biber gazı ve fiziksel araçlarla müdahale etti. En az 9 kadın darbedilerek gözaltına alındı.

Ankara’da kadın eylemine polis müdahalesi: En az 9 kadın gözaltına alındı

Fotoğraf: Burcu Yıldırım/Evrensel

19 Haziran’da İstanbul’da yapılacak olan Büyük Kadın Mitingi’ne çağrı yapmak amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen kadınlara polis tarafından müdahale edildi. Kadınları dağıtmaya çalışan polis biber gazı sıktı. En az 9 kadın darbedilerek gözaltına alındı.

19 Haziran’da İstanbul’da gerçekleşecek olan Büyük Kadın Mitingi çağrısı için basın açıklaması yapmak amacıyla bir araya gelen İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubundan kadınlar, polis tarafından engellendi. Sakarya Caddesinde açıklama yapılmasının engellenmesi üzerine ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ sloganıyla Ziya Gökalp Caddesi üzerinden yürüyen kadınları dağıtmaya çalışan polis biber gazı sıktı. En az 9 kadın darbedilerek gözaltına alındı.

Kadınlara polis kalkanları.

Fotoğraf: Burcu Yıldırım/Evrensel

Gözaltına alınan bir kadın

Fotoğraf: Burcu Yıldırım/Evrensel

(Ankara/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et