17 Haziran 2021 19:59
Son Güncellenme Tarihi: 17 Haziran 2021 20:50

EURO 2020'de bugün | Belçika ve Hollanda son 16 turunu garantiledi (17 Haziran 2021)

Euro 2020'de bugün oynanan maçlarda Ukrayna, Kuzey Makedonya'yı 2-1 mağlup ederken Belçika, geriye düştüğü maçta Danimarka'yı 2-1'le geçti. Hollanda ise Avusturya'yı 2-0 yendi.

Fotoğraf: Dmitriy Golubovich/AA

Paylaş

Euro 2020'de bugün C Grubu'nda Ukrayna-Kuzey Makedonya ve Hollanda-Avusturya, B Grubu'nda ise Danimarka-Belçika maçları oynandı.

UKRAYNA İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Günün ilk maçında C Grubu'nda mücadele eden Ukrayna ile Kuzey Makedonya'nın 16.00'da başlayan karşılaşmasında Ukrayna, 29'uncu dakikada Andriy Yarmolenko'nun, 34'te ise Roman Yaremçuk'un golleriyle 2-0 öne geçti. İlk yarısı Ukrayna'nın üstünlüğüyle biten maçta Kuzey Makedonya, Ezgjan Alioski'nin 57'de bulduğu golle farkı 1'e indirse de maçta başka gol olmayınca Ukrayna sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Bu sonuçla Ukrayna C Grubu'nda 3 puanla 3'üncü sıraya yerleşirken Kuzey Makedonya sıfır puanla son sırada yer aldı.

BELÇİKA GERİDEN GELEREK KAZANDI

Saat 19.00'da başlayan ve günün ikinci karşılaşması olan Danimarka-Belçika eşleşmesinde, Danimarka maçın hemen 2'nci dakikasında Yussuf Poulsen'in golüyle öne geçti. Baştan sona tempolu ve heyecan dolu geçen karşılaşmada ilk yarı Danimarka'nın 1-0 üstünlüğüyle sonlandı. İkinci yarıda Dries Mertens'in yerine Belçika'da oyuna giren Kevin De Bruyne, önce 54'üncü dakikada Thorgan Hazard'a yaptığı asistle takımının beraberliği yakalamasını sağladı. De Bruyne, 70'inci dakikada Lukaku'nun sakladığı ve Eden Hazard'a aktardığı topta Hazard'ın asistiyle golü buldu ve böylelikle Belçika karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Bu sonuçla Belçika 6 puanla B Grubu'nda ilk sıraya yerleşti ve son 16 turuna kalmayı garantiledi. Rusya ise grupta 3 puanla ikinci, Finlandiya yine 3 puanla 3'üncü, puansız Danimarka ise sonuncu sırada yer aldı.

HOLLANDA, AVUSTURYA'YI 2-0'LA GEÇTİ

Hollanda, 22.00'de başlayan ve günün C Grubu'ndaki ikinci maçında Avusturya ile karşılaştı.

Avusturya ceza sahası çizgisi üzerinde Alaba'nın Dumfries'in ayağına basması sonucu penaltı kazanan Hollanda, Memphis Depay'ın penaltıyı gole çevirmesiyle 11. dakikada 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Maçın 67. dakikasında Hollanda'nın hızlı hücumunda savunmanın arkasına sarkan Malen, ceza sahasında Dumfries'e asistini çıkardı ve Dumfries maçın skorunu belirleyen golü Hollanda adına kaydetti.

Mücadeleyi 2-0 kazanan Hollanda, puanını 6'ya yükselterek son 16 turuna kalmayı garantiledi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Marmara, İç Ege ve Karadeniz'in bazı kesimlerinde sağanak bekleniyor

SONRAKİ HABER

Zeki Tekiner ve Yavuz Yükselbaba, katledilişlerinin 41. yılında anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa