17 Haziran 2021 05:56
Son Güncellenme Tarihi: 17 Haziran 2021 08:24

35 yaş üstüne aşılama başladı

35 yaş ve üzeri vatandaşlar da bugünden itibaren randevu aldıkları sağlık kuruluşlarında Kovid-19 aşılarını olabiliyor.

Fotoğraf: Esra Bilgin/AA

Paylaş

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsamında aşılama süreci devam ediyor.

Bakanlığın aşılama takvimine göre sisteme tanımlanan 35 yaş ve üzeri vatandaşlar da bugünden itibaren randevu aldıkları sağlık kuruluşlarında aşılarını olabiliyor.

Randevu alıp sağlık kuruluşlarına gelen 35 yaş ve üzeri vatandaşlara ilk doz aşıları uygulandı. Aşılama öncesi personel tarafından, vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Aşı olmak üzere hastaneye gelerek ilk doz aşısını olan SGK'lı çalışan 23 yaşındaki Muhammed Işık, "Aşımı oldum. Tüm insanların da olmasını istiyorum. Kovid-19 insanların iyice psikolojisini bozdu. Yaşam şekli gibi bir hale geldi. Bir an önce bitsin istiyorum" ifadelerini kullandı.

35 yaşındaki Gökhan Günay da Kovid-19'dan kurtulmak için aşı olunması gerektiğini dile getirerek "İnsanlara da öneririm. Aile hekimliklerinden, özel hastanelerden randevularını alabilirler. Çok da zahmetsiz bir şey. Çok yardımcı oluyorlar." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BES Kocaeli: İnsanca yaşayabileceğimiz bir maaş hakkımız

SONRAKİ HABER

“Y”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa