17 Haziran 2021 07:40

EMEP'ten Fındıklı ziyareti

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan ve Disiplin Kurulu Üyesi İbrahim Akkaya, Rize Fındıklı'da bir dizi ziyaret ve görüşme gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan ve Disiplin Kurulu Üyesi İbrahim Akkaya, Rize'nin Fındıklı ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Öncelikle Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ile görüşen Gürkan ve Akkaya, ardından Meci Emek Evi'ni ve Halkın Bakkalı'nı ziyaret edip işçilerle sohbet etti.

Dün gerçekleşen ziyaretlerde Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ile gündemdeki konuların yanı sıra belediyecilik anlayışları konuşuldu.

Belediye çalışmalarında halkın katılımına işaret eden Gürkan, mahalle meclislerinin ve kolektif çalışmaların önemine dikkat çekip Pertek Belediyesinden örnek vererek tüm etnik ve dini gruplara aynı mesafede çalışmalar yapmanın gereğini vurguladı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ EYLEMLERİNE ÇAĞRI

Gükan, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı 19 Haziran'da düzenlenecek mitinge ve 1 Haziran'da tüm yurtta yapılacak eylemlere değindi. Çervatoğlu da Fındıklı'da yaşayan tüm kadınlarını mitinge ve eylemlere davet ederek "Kadının özgürce yaşayabileceği kent özgür bir kenttir" dedi.

MECİ EMEK EVİ VE HAKIN BAKKALI ZİYARETLERİ

EMEP heyeti daha sonra Meci Emek Evi'ni ziyaret edip işçi kadınlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Meci Fındıklı ve Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni de ziyaret eden heyet, peşinden ülkenin birçok yerinden doğal ve organik ürünler üreten kooperatiflerin ürünlerinin sergilenip satıldığı Halkın Bakkalı'na geçti.

BELEDİYE İŞÇİLERİYLE GÖRÜŞME

Ardından işçi evinde Belediye işçileriyle sohbet edildi. Gürkan ve Akkaya, işçilerin örgütlenme, sendika bürokrasisi, emeklilik, "torpil", "bankamatik memurluğu" gibi konularda dile getirdikleri şikayetlerini ve görüşlerini dinleyip fikir alışverişinde bulundular.

Gürkan, işçilerin ve emekçilerin kendilerinin siyaset yapmasını savunduklarını belirtip yerelden örgütlenmenin önemini vurguladı.

EMEP heyeti, bugün de Fındıklı Belediyesi Kadın Korosunun kermesine katılacak. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP İzmir İl binasını basan saldırgan, parti üyesi Deniz Poyraz’ı öldürdü

SONRAKİ HABER

Hem doğayı tahrip ediyor hem gazeteciyi engelliyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa