17 Haziran 2021 09:12
Son Güncellenme Tarihi: 17 Haziran 2021 09:27

HDP: Partimizi hedef gösteren iktidardır

HDP, partinin İzmir İl Örgütü’ne yönelik saldırıya ilişkin, “Olayın azmettiricileri; partimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır” açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP), partinin İzmir İl Örgütü binasına yönelik saldırı ve rehin alınan parti çalışanı Deniz Poyraz’ın öldürülmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada provokasyonu örgütleyenin, azmettirenin, saldırganları yönlendirenin iktidar ve İçişleri Bakanlığı olduğu belirtildi. HDP Milletvekili Murat Çepni de saldırının doğrudan İçişleri Bakanlığı tarafından organize edildiğini söyledi.

HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle:

“Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi.

Saldırının duyulması üzerine kitlemiz Konak İlçe binamız önünde toplanmaya başlandı.

"PROVOKATÖRLERİ YÖNLENDİREN İÇİŞLERİ BAKANLIĞIDIR"

Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu, bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır.”

ÇEPNİ: SALDIRIYI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ORGANİZE ETTİ

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de saldırıların doğrudan İçişleri Bakanlığı tarafından organize edildiğini belirterek, “Geçtiğimiz günlerde HDP Ankara Genel Merkezinde de olduğu gibi organize edilen bir saldırıdır. İktidarın içine düştüğü çukurdan çıkmak için yeniden partimize dönük provokasyonları devreye soktuğu bir dönemdeyiz. O yüzden tüm halkımıza HDP’yi sahiplenmeye ve HDP etrafında kenetlenme çağırıyoruz” dedi.

"İKTİDARDAN HABERSİZ DEĞİL"

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise partililerine yönelik saldırıların günden güne arttığına dikkat çekerek, “Son aylarda bu saldırılara karşı tedbir almaya çalışıyorduk. Çünkü iktidarın bizzat kendileri tetikçi konuma geldi. Her gün bu suçları ifşa olmaya, ortalara dökülmeye devam ediyor. Bunları gündemden düşürmek için kendilerinin çaresiz kaldığı, çıkıp ağızlarını açamadıkları bu rezaletlere dur diyemedikleri için, gündem değiştirmek zorundaydılar. Bizim için bu saldırı sürpriz değildi. Bu saldırıyı bir sarhoştu diye atlatmaya da çalışabilirler. Ancak, kesinlikle ellini göğsüne çekerek oh oh diyen, kendi yaptıkları rezillikleri ve suçları örtbas eden başta İçişleri Bakanı olmak üzere, bu saldırı iktidardan habersiz değildir. Onlar tetikçidir, tetikçilerin elebaşlarıdırlar. Bu katliam, bu saldırının bu doğrultuda takipçisi olacağız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Güney Kore'de kuryeler fazla mesai nedeniyle süresiz greve gitti

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanı Soylu, 10 bin dolar alan siyasetçiyi savcılığa bildirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa