17 Haziran 2021 10:55

Kentsel dönüşüm eylemi sonrası dernek başkanının evine polis geldi

Tozkoparan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesine tepki gösteren halk dün gece yürüyüş yaptı. Eylem sonrası polisler TOZDER Başkanı Ömer Kiriş’in evine gelerek elektrik ve su hattını kesmek istedi.

Fotoğraf: TOZDER

Paylaş

İstanbul Güngören’e bağlı Tozkoparan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesine tepki gösteren halk dün gece yürüyüş yaptı. Mahallede kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkıma başlanırken bazı vatandaşların da elektrik ve su abonelikleri iptal edildi. Eylem sonrası polisler sabaha karşı saat 4’te TOZDER Başkanı Ömer Kiriş’in evine gelerek elektrik ve su hatlarını kesmek istedi.

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Mağdurları adı altında örgütlenen mahalleliler, alkışlar ve ıslıklarla sorunlarını çözmeyen yetkilileri protesto etti; “Susma, sustukça sıra sana gelecek” sloganlarıyla yürüdü.

Gece saatlerinde evine polislerin gelmesine tepki gösteren TOZDER Başkanı Ömer Kiriş, “Kurt puslu havayı severmiş… Haramilerden bahsediyorum. Polislerin eline bir kağıt tutuşturup gönderiyorlar. Komşu vasıtası ile elektrik ve suyu kesmelerini engelledik. Mahalle halkı bize sahip çıktı. Bu tekrar gelmeyecekleri anlamına gelmiyor tabi. Burada halkı bilinçlendirenleri sindirirlerse bu mücadeleyi sönümlendireceklerini düşünüyorlar. Ben onların istediği gibi davranmadım, bu yüzden beni farklı yollardan sindirmek istiyorlar. Benim nezdimde TOZDER’i pasifize etmek istiyorlar. Dün akşamki yürüyüşün intikamıdır bu. Dün akşam yapılan yürüyüş gözlerini korkuttu” dedi.

Tozkoparan’da halka vurulan her darbenin halkın mücadele azmini artıracağını ifade eden Kiriş, “Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz. Burada istenilen paraları ödeyemeyecek olan insanların elinden evlerini almak istiyorlar. Yılmak yok, biz eylemlerimize sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

Kentsel dönüşüm yıkım kararı için konutlarda aboneliklerin iptal etmesi üzerine Tozkoparan halkı geçtiğimiz gün de Barış Parkı’nda eylem gerçekleştirmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’deki HDP binasına saldırı nedeniyle Kobanê Davası yarına ertelendi

SONRAKİ HABER

HDP'ye saldırı | "Muhalefet partilerinin HDP’nin meşruiyetini vurgulaması gerekiyor"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa