19 Haziran 2021 14:35
/
Güncelleme: 17:35

Norveç’te telekomünikasyon şirketi Global Connect'te grev sürüyor

Norveç’te teknoloji şirketi Global Connect'te çalışan işçiler ücret artışı konusunda bir anlaşma sağlanmaması üzerine greve başladı.

Norveç’te telekomünikasyon şirketi Global Connect'te grev sürüyor

Logo: Global Connect

Mahmut ALGÜNERHAN 
Oslo

Norveç’ te teknoloji şirketi Global Connect'te çalışan 15 kişi greve başladı. Global Connect şirketi ile telekomünikasyon branşında, enerji donatımında, elektro endüstrisinde ve BT endüstrisinde örgütlü olan Norveç Sendikalar Konfederasyonu LO’ya bağlı EL ve IT sendikası, Norveç Demiryolu Sendikası NJF arasında ücret artışı konusunda bir anlaşma sağlanmaması üzerine bu sendikalara üye 15 kişi 17 Haziran’dan itibaren greve başladı.

EL ve IT sendikası ile NJF Sendikası, ülkenin geri kalanıyla uyumlu bir maaş artışı talep ediyor. Global Connect şirketi ise kimin ek artış alacağına, kendilerinin karar vermesini istiyor. 

Müzakerelerde sendikalarını temsil eden sendikacılar ülkede geri kalanlarla aynı şeyi talep ettiklerini söylüyorlar ve GlobalConnect’e tepkililer. Bu müzakerelerde baş temsilci olan ve aynı zamanda LO devlette başkan yardımcısı olan Lise Olsen bu konuda yaptığı açıklamada “GlobalConnect, iş hayatının geri kalanıyla uyumlu olan bir ücret artışı sağlamayı reddediyor. Aramızda kilometrelerce mesafe var, bu yüzden grevdeyiz” dedi

EL ve IT sendikasının delegasyon başkanı Reidun Wahl “Adil bir ödeme sistemi talep ediyoruz” diye belirtti.

NJF Sendikasının Delegasyon Başkanı Tor Egil Pålerud ise “En çok 1930'ları andıran bir ücret politikasıyla karşılaştık. Bizim için bir sistemde yapılan bu adaletsizliği kabul etmenin tamamen kabul edilemez olduğunu” söylüyor. Anlaşma sağlanmadığı takdirde greve gidenlerin sayısı artırılacak. Teknoloji şirketi GlobalConnect, eski adıyla Broadnet, Danimarka, İsveç, Finlandiya, Norveç ve Kuzey Almanya'da kendi altyapısına dayalı bir teknoloji ve telekomünikasyon şirketidir" dedi.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et