26 Haziran 2021 08:36

Sinan Araman’ın "Kalbin Aritmetiği ve Suyun Kabaran Tarihi" adlı kitabı yayımlandı

“Kalbin Aritmetiği ve Suyun Kabaran Tarihi” adını taşıyan ilk kitabı yayımlanan Akademisyen ve Yazar Sinan Araman, bugün saat 15.00'te BEKSAV'da düzenlenecek etkinlikte okurlarıyla buluşacak.

Fotoğraf: Sinan Araman'ın kişisel arşivinden alınmıştır

Paylaş

Akademisyen ve Yazar Sinan Araman’ın ilk kitabı “Kalbin Aritmetiği ve Suyun Kabaran Tarihi” okurla buluştu. “Yaşamaya Dair”, “Kavgaya Dair”, “Aşka Dair” ve “Yola Dair” bölümlerinden oluşan kitapta Araman’ın öykü, deneme ve şiirleri yer alıyor. Araman kaleme aldığı metinlerde eline pergeli alıyor ve bir dünya çiziyor, içine eşitliği, özgür ve sınırsızlığı koyuyor.  Araman kitap hakkında şunları söylüyor: “Vakti gelmiş hatta geçmişti bile... Önemli bir kısmı kimi ulusal kültür/sanat ve edebiyat dergilerinde yayımlanmış, bir kısmı hiç yayımlamadığım, bir kısmının ise sosyal medyada paylaştığım şiir, öykü ve deneme yazılarımdan oluşturduğum bu dosya okurların ilgisine sunuldu. Artık, okurların ve edebiyat dünyasının ilgisine sunduğum bu kitap benden bağımsız olarak kendi serüvenini belirleyecek ve farklı mecralara doğru yol alacaktır. Nice insanın heybesinden kalbine ve belleğine doğru yollara düşmesini ve yolunun açık olmasını dileyerek tüm arkadaş, dost ve şiir/edebiyat okurlarının ilgisine sunuyorum.”

BUGÜN KİTAPLARINI İMZALAYACAK

Sinan Araman bugün BEKSAV Kadıköy’de, “Kalbin Aritmetiği ve Suyun Kabaran Tarihi” kitabını okurları için imzalayacak. Tiyatro İmge Oyuncularının Araman’ın şiirlerini ve metinlerini seslendireceği etkinlik saat 15.00’te başlayacak.  

SİNAN ARAMAN KİMDİR?

1978 Dersim/Mazgirt doğumludur. İlkokulu Mazgirt’in Sindam köyünde, ortaokul ve lise yıllarını ise Gebze Darıca’da geçirmiştir. 2001 Çukurova İşletme mezunudur. 2009 Marmara Kalkınma İktisadı yüksek lisansını ve 2020 İstanbul iktisat ana bilim dalında doktorasını tamamlamıştır. 2000-2005 arasında 5 yıl kadar Evrensel gazetesinde Çukurova bölge temsilciliği ve muhabirlik yapmıştır. 2006’dan bu yana akademisyen olarak vakıf üniversiteleri ve özel eğitim kurumlarında çalışmaktadır. Ayrıca bazı ulusal ve yerel edebiyat dergilerinde yayımlanmış şiir, deneme türü yazıları bulunmaktadır. “Kalbin Aritmetiği ve Suyun Kabaran Tarihi” adlı bir şiir/deneme kitabı dışında; yayımlanmaya hazır Türkiye ekonomisi, kriz ve konut balonu üzerine ve de Şeyh Bedreddin Hareketi üzerine editörlüğünü Hasan Ateş ve Erdem Çevik’le yaptığı derleme kitap çalışması bulunmaktadır. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dil öğrenilmez bir şey midir? ya da Miskin Peri

SONRAKİ HABER

İstanbul Barosu yönetimi, Şenyaşar ailesine destek için Urfa'ya gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa