27 Haziran 2021 14:10
/
Güncelleme: 28 Haziran 2021 16:50

İçişleri Bakanlığı, Gazeteci Bülent Kılıç'a yönelik polis şiddetini savundu

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AFP foto muhabiri Bülent Kılıç'ın boğazına bastırılarak gözaltına alınmasını, "Polise direnenleri gözaltına almak zorbalık değildir" diyerek savundu. 

İçişleri Bakanlığı, Gazeteci Bülent Kılıç'a yönelik polis şiddetini savundu

Fotoğraf: Hacı Bişkin

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İstanbul'da dün gerçekleştirilen Onur Yürüyüşü'nde AFP foto muhabiri Bülent Kılıç'ın boğazına bastırılarak, ters kelepçeyle gözaltına alınmasını savundu. Ersoy, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "İzinsiz gösteri sırasında polise direnenleri gözaltına almak zorbalık değildir" dedi. 

Ersoy paylaşımında, "İzinsiz gösteri sırasında polise direnenleri gözaltına almak zorbalık değildir... Esas zorbalık, toplumda iktidara tepki uyandırmak adına, hiçbir sınır tanımadan kurumlarımıza fütursuzca, her türlü yalana sarılarak saldırıp sonrasında özür dileyecek erdemi gösterememektir." ifadelerini kullandı.

Ersoy'un paylaşımını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da retweetledi.

Bir diğer İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da “Asıl biz vatandaşın huzur ve güvenliği için çalışan polisimize 'zorba' diyen zihniyeti şiddetle kınıyoruz” paylaşımı yaptı.

CHP, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye bu zorbalığı hak etmiyor. Kendi yaşam tarzlarının dışında hiç kimseye saygı duymayan, görevinin başındaki gazetecilere, farklı kimliklere bu zulmü reva gören zihniyeti kınıyoruz. Cumhuriyetimizin layık olduğu demokrasiyi hep birlikte inşa edeceğiz.” demişti. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çocukları öğüten çark

Çocukları öğüten çark

Yoksulluğun pençesindeki ailelerin çocukları tüm dünyada acımasızca emek piyasasına çekilirken, Türkiye kapitalizmi bu konuda en önde koşuyor. Çarklar köle koşullarında dönsün diye devlet gücünü seferber etmekten geri durmayan iktidar, milyon milyon işçileştirdiği çocukların da uzun ve ağır çalıştırılmasına, onlarcasının ölüme sürüklenmesine göz yumuyor.

2.3 milyon çocuk MESEM kapsamında günde 8-10 saat çalışıp ustalık belgesi aldı

15-17 yaş grubundaki neredeyse her 4 çocuktan biri çalışma hayatında

71 çocuk 2024'te çalışırken hayatını kaybetti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et