29 Haziran 2021 14:15
/
Güncelleme: 23:50

ETF’de TİS görüşmeleri tıkandı işçiler eyleme başladı

DERİTEKS’in örgütlü olduğu ETF Tekstil’de aylardır süren TİS görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine işçiler iş yavaşlatma eylemine başladı, fabrikada yürüyüş yaptı.

ETF’de TİS görüşmeleri tıkandı işçiler eyleme başladı

Fotoğraf: DERİTEKS

İstanbul Tuzla’da bulunan DERİTEKS’in örgütlü olduğu ETF Tekstil’de TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine işçiler eylemlere başladı.

European Tshirt Factory (ETF) Tekstil’de aylardır süren TİS görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine işçiler iş yavaşlatma eylemine başladı, fabrikada yürüyüş yaptı. Sendikanın eylemler ilişkin tutumunu eleştiren bir işçi, “Sendikayı biz bastırıyoruz, sendikamız bu konuda çok yetersiz ve eksik kalıyor. İşyeri temsilcilerimizle inisiyatif alarak eylemlerimize başladık” dedi.

Giriş çıkışlarda, mola saatlerinde ve yemekhaneler alkışlarla sloganlarla eylem yapan işçiler son görüşmenin ardından ise bir basın açıklaması yapacaklarını dile getirdiler.

Fabrikadaki işçilerin büyük çoğunluğunun katıldığı eylemde işçiler sürecin en şeffaf şekliyle sürdürülmesini isterken, sendika şube yöneticilerinden “İşyerine her güne gelerek adım adım süreci paylaşacaklarını ve işçilerin sözü dışında karar almayacakları” sözünü aldıklarını aktardılar.

Öte yandan iş yavaşlatma eylemleri ile birlikte siparişi bekleyen firmaların baskı yapmaya başladığını söyleyen işçiler, siparişlerini almaya geldiklerinde depoda çalışan işçilerin “İş yavaşlatma sürecindeyiz, iş yok” demesi üzerine firma yöneticilerinden birinin “Bizi ilgilendirmez, işimizi istiyoruz” baskısını da uyguladıklarını belirtti.

12 Temmuz’da toplu şekilde izne çıkacak ETF işçileri bu sürecin izne çıkmadan talepleri doğrultusunda tamamlanmasını istiyor. ETF işçileri, patronunun ayak diretmesi karşısında ise iş durdurmaya kadar gidecekleri konusunda hemfikir olduklarını ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et