Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine Kanal İstanbul projesini oldubittiye getirmeye çalıştı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu, yine konuşmasının büyük bölümünü CHP'yi hedef almaya ayırdı.

30 Haziran 2021 08:28
Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair konuştu. "Kanal İstanbul projesi hayırlı olsun" diyerek yine projeyi oldubittiye getirmeye çalışan Erdoğan, konuşmasının büyük bölümünde CHP'yi hedef aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Muhalefet partileri Türkiye'nin önünü kesmeye yönelik çalışmalara ortak olmakta. Muhalefet ve iktidar arasında her zaman çekişmeler olmuştur ama bu kez farklı.

Kıyılar nasıl müsilaj tehdidi altındaysa siyasette de yerli ve milli her adımı yok etmeye çalışan ve siyaseti kirleten bir müsilajla karşı karşıyayız. CHP'nin başını çektiği bu müsilaj, milletimizin üzerine yağmur gibi yağmakta. Burada bilinçli çarpıtma ve yalan stratejisi yürütüyorlar.

Bunlara göre; cumhurbaşkanından başlayarak bakanlarından bürokratlarına kadar herkes yolsuzluk yapıyor ve vatana ihanet ediyor. Herkes uyuşturucu kaçakçısı, herkes yanlış. Ülkesini aklına gelen her türlü aşağılık sıfatla itham edecek kadar kendini kaybetmiş bir ruh haliyle karşı karşıyayız. Türkiye, CHP zihniyetinin yalan ve iftira zulmüne maruz kalmakta."

6 ay sonra seçim varmış duydunuz mu? Bay Kemal diyorsa doğrudur. Haziran 2023 Türkiye'nin seçim takvimidir."

"DEVLET BORÇ ÖDER" DEDİ

"Bu ülkede vurulan her kazmanın önüne CHP dikilmiştir. Kanal İstanbul için de aynı takozu yapmaya çalışıyorlar. 'Kredi verecek olursanız ödemeyiz, ödemeyi kesinlikle yapmayız' diyorlar. Bunların devlet nedir, yönetmek nedir haberi yok. Uluslararası bir tahkim mekanizması var, bundan haberleri yok. Biz önceki iktidarların borçlarını ödemedik mi? Devlet budur. Bunlar devlet değil zillet.

Türkiye Kanal İstanbul projesine kavuşacak. Kanal İstanbul'u şehrin geleceğini kurtaracak bir eser olarak görüyoruz. İki tarafta inşa edilecek 500 bin kişilik şehirler ilave nüfus değil depreme hazırlık için kentsel sıkışıklığın önüne geçme amaçlıdır.

Neymiş, yeteri kadar tartışılmamış. Biz 11 yıl önce kamuoyuna açıkladık, bunca yıl aklınız neredeydi? İstanbul’a karşı sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin Kanal İstanbul hakkında ileri geri konuşması, kendilerini komik duruma düşürmekten başka bir işe yaramaz."

SALGIN ÖNLEMLERİNDE YENİ DÖNEM

"Türkiye yarın yeni bir döneme giriyor. İçişleri Bakanlığımız uygulama genelgesini yayınladı. Salgının sosyal ve ekonomik hayatımızdaki olumsuz etkilerini ortadan kaldıracak bir normalleşme dönemine adım atıyoruz. Bize düşen sağlık hizmetlerinden gıda tedarikine kadar tüm senaryolara hazır olmaktır. Vatandaşlarımızdan tedbirleri elinden bırakmadan hayatlarını sürdürmelerini istiyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Koca: 50 yaş üzerindekiler ve sağlık çalışanları 3. doz aşı yaptırabilecek

SONRAKİ HABER

DİSK: Salgın delta varyantıyla, 10 milyon işsizle, milyonlarca yoksulla devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa