Ankara Atatürk Lisesinden gençler: Müzikten vazgeçmeyeceğiz
24.00'ten sonra uygulanan müzik yasağını değerlendiren liseli gençler alınan kararı "Yetkiyi kötüye kullanmak" olarak yorumladı ve "Bu ülkedeki bir genç olarak geleceğe dair beni kaygılandırıyor" dedi
![Ankara Atatürk Lisesinden gençler: Müzikten vazgeçmeyeceğiz](https://www.evrensel.net/upload/dosya/170258.jpg)
Fotoğraf: Spencer Imbrock /Unsplash
İLGİLİ HABERLER
![Saat 24.00'ten sonra müzik yasak! Erdoğan: Kusura bakmasınlar, rahatsız edemezsiniz](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/173045.jpg)
Saat 24.00'ten sonra müzik yasak! Erdoğan: Kusura bakmasınlar, rahatsız edemezsiniz
![Müzik yasağına tepkiler "Kusura bakıyoruz" etiketiyle sosyal medyada sürüyor](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/168563.jpg)
Müzik yasağına tepkiler "Kusura bakıyoruz" etiketiyle sosyal medyada sürüyor
![İşletme sahipleri müzik yasağına tepkili: Politik ve yaşam tarzına yönelik bir karar](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/187953.jpg)
İşletme sahipleri müzik yasağına tepkili: Politik ve yaşam tarzına yönelik bir karar
![İngiltere’de ‘müzik özgürlüktür’ eylemi yapıldı](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/188385.jpg)
İngiltere’de ‘müzik özgürlüktür’ eylemi yapıldı
Eylül Taş
Ankara
Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi önlemleri kapsamında 00.00’dan sonra müziğin yasak olduğunu söylemişti. “Kimse kusura bakmasın, kimsenin kimseyi rahatsız etme lüksü yok” sözleri büyük tepki toplamıştı. Açıklamanın ardından #kusurabakıyoruz hasghtagi Twitter’da ülke gündemine otururken kimi yerlerde protestolar düzenlendi. Gençler tarafından büyük tepki ile karşılanan müzik kısıtlaması yaşam tarzına yapılan bir müdahale olarak görülüyor. Konuya ilişkin Ankara Atatürk Lisesinden gençlerle konuştuk.
"GELECEĞE DAİR KAYGILIYIM"
Müzikle uğraşan Kardelen, alınan kararı ‘Yetkiyi kötüye kullanmak’ olarak yorumlayarak, “Pandemi sürecindeki kısıtlamalar virüsün yayılımını engellemek ve halkın sağlığını korumak için olmalı. Ancak bu yasak ve daha önceki benzerlerinde gördüğümüz üzere bu şekilde kullanılmıyor ve bu kesinlikle insan özgürlüklerine aykırı. Pandeminin başından beri alınan uygulamalar insan sağlığı temelli değil. Her geçen gün hayatlarımıza, yaşam tarzımıza daha çok karışılması ve sanata gösterilen değerin daha da yok olması çok üzücü. Bu ülkedeki bir genç olarak geleceğe dair beni kaygılandırıyor” diye konuştu.
Verilen tepkilerin genelinin uygun olduğunu ancak muhalefetin yasağı müzisyenlerin ve işletme sahiplerinin/çalışanlarının bulunduğu zor durum ve bu kararın halkın özgürlüğünü kısıtladığı yönüyle daha çok ele alması gerektiğini söyleyen Kardelen, “Özellikle bu 1.5 yıllık süreçte çok fazla göz ardı edilen, önemsenmeyen ve mağdur olan müzisyenler ve sanatçılar daha da zor durumda bırakılmaya devam ediliyor. Konuya tepkilerini turizmin nasıl etkileneceği yönüyle ve ciddiyetsiz bir tavırla vermemeleri gerekir bence” dedi.
"MUHALEFET SEÇİMDEN SONRASINI KONUŞUYOR"
11. sınıf öğrencisi başka bir genç ise özellikle muhalefet partilerinin ‘after parti’ önerisine tepkili olduğunu belirterek, “Zaten pandemi başladığından beri hayatımıza karışmaya çalışıyorlar. Saat kısıtlaması ne kadar virüsün yayılmasını engelleyecek bir uygulama olabilir ki? Bu açıklama öyle basit bir şey değil geleceğe yönelik adımlar atılıyor. Muhalefet sürekli seçimden sonrası için konuşuyor. Şimdiden bir şey yapmayan iktidara geldikten sonra mı bir şeyler yapacak?” dedi.
Bir başka 11. sınıf öğrencisi ise “Pandemi ile müziğin ne alakası var? Tamamen kendi istedikleri bir nesil, Türkiye yaratma çabası olarak görüyorum. Bir şeyler yapmak gerekli ancak ne olur tam bilmiyorum. Ancak müzikten vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu. Muhalefet partilerinin verdiği tepkiye yönelik olarak değerlendirmede bulunarak “Nasıl bu kadar dalgaya alabiliyorlar anlamıyorum. Ya seçimde mevcut iktidar değişmezse? O zaman ne yapacağız bu sefer diğer seçimleri mi bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Evrensel'i Takip Et