30 Haziran 2021 10:12

AKP milletvekilleri KİT Komisyonunda övdükleri MKE’yi şirketleştiriyor

AKP milletvekilleri, CHP'nin eleştirilerini dile getirdiği KİT Komisyonunda öve öve bitiremedikleri Makine Kimya Endüstrisi'ni "Hantal" diyerek anonim şirkete çevirmek istiyor.

Atila Sertel | Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, "hantal yapıda olduğu" bahanesiyle anonim şirkete dönüştürülmek istenen Makine Kimya Endüstrisi'ne (MKE) dair AKP milletvekillerinin üç ay önce dile getirdiği övgü dolu sözleri hatırlattı.

CHP'nin eşeltirilerini dile getirdiği KİT Komisyonunda MKE'yi öve öve bitiremeyen MHP ve AKP'liler şimdi kurumu "Hantal" diyerek özelleştirmek istiyor. CHP'li Atila Sertel, aynı AKP'lilerin 9 Mart 2020 tarihindeki KİT Komisyonu toplantısında dile getirdiği "göz yaşartıyor", "göz bebeğimiz", "kutsal" sözlerlerini hatırlattı; "Bu yanar döner tutumu  halkımızın vicdanına bırakıyorum” dedi.

"KİT OLARAK KALMASINI İSTİYORUZ"

Sertel "MKE’nin KİT olarak kalmasını istiyoruz. Çünkü denetlenebiliyor. Ama şirket yaptığınız zaman stratejik bir kurumun daha özelleşmesinin önü açılabilecek. Denetim dışına çıkarılacak ve ondan sonra kimse ne olup bittiğini anlayamayacak. Biz buna karşı Meclis’te mücadelemizi vereceğiz” dedi.

AKP'Lİ VE MHP'Lİ VEKİLLERİN ÖVGÜ DOLU SÖZLERİ

Polat Türkmen, Mücahit Durmuşoğlu, Ahmet Tan, Mevlüt Karakaya gibi AKP ve MHP milletvekilleri, toplantıda MKE için şu cümleleri dile getirmişti:

Polat Türkmen: Göz yaşartacak bir büyüme, göz yaşartacak bir millî ve yerli bir fabrikamızın, bir Kurumumuzun olduğunu görüyorum.

Mücahit Durmuşoğlu: Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumumuz, sürdürülebilirlik anlayışı kapsamında geçmişinin gerektirdiği avantaj ve tecrübeyle hem ülkemizde hem de dünyada tanınan, kaliteli ve güvenilir bir marka olarak yoluna emin adımlarla ilerlemektedir. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.

Ahmet Tan: Marifet iltifata tabidir, yani eleştirilen noktalar belki olacaktır mutlaka ama biz de iyi yapılanları mutlaka takdir edeceğiz ve bu konuda iltifata da tabi tutacağız inşallah. Bu kurum, sadece sizin belki mesleki anlamda görev yaptığınız bir kurum olmaktan öte biraz da milletimiz adına da kutsal bir kurum.

Mevlüt Karakaya: Makine ve Kimya Endüstrisi, Türk imalat sanayisinde genel anlamda geçmişte çok ciddi katkılar vermiş olan, üç asrı geçen bir geçmişe sahip, yerli, millî ve bu bağlamda da son derece stratejik bir kurumumuz ve gururumuz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

SGK binasında zincirli eylem yapan Sinbo işçileri gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

KESK’in yeni yönetiminde görev dağılımı belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa