30 Haziran 2021 19:42

Çocuk istismarını haberleştiren gazeteci Sinan Aygül cezaevine girdi

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Bitlis News Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül, 2019 yılında çocuğa yönelik cinsel istismar olayını haberleştirdiği için aldığı hapis cezası nedeniyle bugün cezaevine girdi.

Aygül’e "Soruşturmanın gizliliğini ihlal" iddiasıyla Tatvan 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen 10 aylık hapis cezası, Van Bölge Adliye Mahkemesi tarafından 5 aya düşürülerek onanmıştı.

Aygül hapis cezası için, Bitlis Tatvan Açık Cezaevi’ne gitti.

Cezaevi önünde açıklama yapan Aygül, "Aldığım ceza benim açımdan çok önemli değil ancak haberin özellikle çocuğa yönelik cinsel istismarı ortaya çıkaran bir haberin cezalandırılması bizi bambaşka bir noktaya götürür. Buna, basın özgürlüğünün bu şekilde kısıtlanmasına, tacizin, tecavüzün bu şekilde meşrulaştırılmasına müsaade etmeyelim." Aygül, sosyal medyada da durumu protesto ederek, "Darısı tecavüzcülerin, hırsızların başına" mesajını paylaştı.

Aygül’ün kısa süre cezaevinde kaldıktan sonra denetimli serbestlik uygulaması ile tahliye olması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var. Ödenmeyen işçi ücretleri madenin satış fiyatından fazla!

317.36 milyon TL: Yunus Emre Termik Enerji Santralinin son 3 ayda ürettiği elektriğin değeri

204.9 milyon TL: Aynı dönemde 1000 işçinin ortalama ücretlerden patrona 'maliyeti'

0 TL: Şirket 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi ödemedi

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et