01 Temmuz 2021 11:54

Gülistan’ın ailesi Ordu’ya yürümek istedi: Anne Bedriye Doku fenalaştı

5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, “Yaşamıyorsa cansız bedenini istiyoruz. 21 yaşında gencecik kızımız yok” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dersim’de 5 Ocak 2020’den bu yana ulaşılamayan, Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasından1,5 yıldır sonuç alınamadı.

543 gündür kardeşinin akıbetini öğrenmek için mücadele eden Aygül Doku, "Yaşamıyorsa cansız bedenini istiyoruz. 21 yaşında gencecik kızımız yok. Hayat bize kabus oldu" dedi. 

Gülistan’ın kaybolmasından sorumlu tutulan erkek arkadaşı Z.A.'nın babası E.Y’nin, Doku’ya ait kişisel bilgileri açıkladığı gerekçesiyle hakkında açılan kamu davası ve Abla Doku’nun E.Y’nin evini taşımasına engel olduğu için açılan dava bugün Tunceli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkemeyi, hiçbir katılımcının ve gazetecinin izin verilmedi. Taraflardan E.Y. duruşmaya katılmadığı için mahkeme 14 Ekim tarihine ertelendi.

Mahkeme çıkışı açıklama yapan Aygül Doku, “544 gündür avuç içi kadar bir kentte, her tarafı MOBESE her dağında kule olan 33 bin nüfuslu bir kentte Gülistan Doku’ya ne olduğunun sorusunu alamıyoruz. Engin Yücel evini taşıdığı esnada biz başsavcılığa ve valiliğe sürekli bu evde kriminal inceleme yapılsın demiştik. Evde kriminal inceleme ısrarla yapılmıyor. Z.A’nın telefonuna elektronik eşyalarına el konulmuyor. Arabasında inceleme yapılmıyor. Biz bu inceleme yapılsın dediğimiz için eşyalarını taşımasına engel olduğumuz için mahkeme mahkeme dolaştırılıyorum ve o duruşma salonlarına E.Y gelmiyor. E.Y’nin duruşmaya gelmemesi gerekçe gösterilerek mahkeme 14 Ekim tarihine ertelendi. Şimdi biz buradan Ordu’ya yürüyeceğiz. Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel, ‘sizin kızınız intihar etti, kızınızın cesedi barajda iki çocuğum ve şerefi üzerine yemin ederek Gülistan’ı size vereceğim’ dedi. Biz de onun için şimdi Ordu’ya yürüyoruz” dedi.

ORDU’YA YÜRÜMEYE BAŞLADILAR: ANNE FENALAŞTI VE HASTANEYE KALDIRILDI

Aile Ordu’ya yürümeye başladı. Yürüyüşe kentteki Kadın Platformu üyeleri de destek verdi. Yürüyüşte anne Bedriye Doku fenalık geçirdi ve Tunceli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Abla Doku, “ Annem tansiyon hastası ve sıcaktan dolayı fenalaştı ve bizlerde şu an hastaneye gidiyoruz. Duruma göre yürüyüşümüze devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Anne Bedriye Doku’nun sağlığının iyi olduğu öğrenildi.

TUNCAY SONEL, GÜLİSTAN DOKU’NUN AİLESİNİ ARADI

Gülistan Doku’nun akıbetini öğrenmek için Ordu’ya yürümeye başlayan aileyi Ordu Valisi Tuncay Sonel aradı. Sonel’in kendilerini araması sonucu Doku ailesi yürüyüşü sonlandırdı.

Abla Aygül Doku, Tuncay Sonel ile telefon görüşmesini paylaşarak, “Tuncay Sonel bizi aradı, yeni başsavcıyla görüştüğünü ve bir ekip kurulduğunu Gülistan için bu dosyanın baştan sona inceleneceğini bir evladı gibi elinden gelen ne varsa yapacağını söyledi. Tekrar bize söz verdi, bizler de bu söze inanmak zorundayız. Çünkü başka bir çaremiz yok. Tuncay Sonel, kardeşiminizin kaybolduğu dönemin valisiydi. O dönemde ne olduğunu hepsini biliyor. Biz Vali Sonel’e ikinci kez inanıyoruz. İnşallah bizi pişman etmez tekrar. Biz onun için Ordu yürüyüşümüzü durduruyoruz. Amacımız Gülistan’a ne olduğunu ona sormaktı. Biz de memleketimize gideceğiz, yeni ekibin çalışmalarını bekleyeceğiz. Biz kızımızın akıbetini öğrenmek için davadan dönmeyeceğiz. Biz devlet yetkililerden ve Tuncay Sonel’den şahsi olarak bir şey istemiyoruz. Biz kardeşimiz öldüyse cansız bedenini istiyoruz” dedi.

'543 GÜN OLDU'

Diyarbakır'da yaşayan ailesi, Gülistan'ın kaybolduğu gün Dersim’e gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan araştırmalar sonunda, Gülistan Doku'nun cep telefonunun, en son Uzunçayır Baraj gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü'nde sinyal verdiği belirlendi.

Viyadük üzerinden geçen aracın kamerasına da yansıyan Doku'nun son görüldüğü bölgede; AFAD Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Manisa ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyeleri ile sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve gönüllülerinden oluşan 542 kişilik personelle yapılan arama çalışmalarına rağmen Gülistan'a ait ize rastlanılmadı. 

Kardeşinin en son görüldüğü Sarısaltuk Viyadüğü'ne gelerek, çağrı yapan Aygül Doku, "543 gün oldu. Biz hiçbir şey istemiyoruz. Yaşıyorsa onu sağ, yaşamıyorsa cansız bedenini istiyoruz. Bundan daha masum, bundan daha doğal bir durum var mı?" dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayyumun yönettiği Gürpınar'da mahalleyi saran bit ve pire sorunu çözülmüyor

SONRAKİ HABER

HT Solar işçisi artan sorunlardan şikayetçi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa