01 Temmuz 2021 13:10

TEB: Plansız eczacılık fakültesi açmayın, gençleri geleceksizliğe mahkum etmeyin

Türk Eczacıları Birliği, yeni kurulan fakülte ile eczacılık fakültesi sayısının 57’ye ulaştığına dikkat çekti, bu plansızlık gençlerin geleceksizliğe mahkum edileceğini vurguladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk Eczacıları Birliği, yeni açılan eczacılık fakültelerine karşı basın açıklamasında bulundu. Türk Eczacıları Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak, son kurulan eczacılık fakültesi ile sayının 57’ye ulaştığına dikkat çekti. Çolak, “Yeni, plansız eczacılık fakültesi açmayın. Gençlerimizi geleceksizliğe mahkum etmeyin. Bugün burada sesimizi duymazsanız, biz daha yüksek sesle bağırmaya devam edeceğiz” dedi.

Ulus Meydanında yapılan açıklamada konuşan Türk Eczacıları Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak, planlama yapmadan, altyapı olmadan, bilimsel olmayan, sırf siyasi yaklaşımlarla bazı mesleklerde enflasyon yaratıp, ihtiyaç olan mesleklerde hiçbir şey yapılmamasını kabul etmediklerini söyledi.

En son kurulan fakülte ile eczacılık fakültesi sayısının 57’ye ulaştığına dikkat çeken Çolak, “Biz yıllardır açılan her yeni eczacılık fakültesinde isyanımızı dile getirdik. Ancak sesimize kulaklar, isteklerimize kapılar kapatıldı.  Biz eğitime ya da eğitim olanaklarının artmasına karşı değiliz. Ancak plansız eğitime karşıyız” diye konuştu.

Güvencesizliğe, işsizliğe, plansızlığa ve programsızlığa karşı olduklarını belirten Çolak, “Gençlerimizin geleceğinin çalınmasına karşıyız. Halkın sağlığını savunuyoruz. Eczacının geleceğini savunuyoruz. Hadi gelin bu işin adını koyalım: Ülkenin gençlerinin ve eczacılık mesleğinin geleceğinden çalıyorsunuz. Gençlerin geleceğini karartıyorsunuz. Hep söyledik yine söylüyoruz. Nitelik ve planlama yoksa bilim ülkeye de, insana da yarar getiremez.  Öğretim elemanı eksik, altyapısı bilimsel çalışma yapmaya uygun olmadığı halde açılmış olan eczacılık fakülteleri derhal kapatılsın. Eczacılık fakültesi açılması ve bu fakültelere kaç kişi alınacağı ülkenin kaynaklarına, sektörün iş gücü ihtiyaçlarına göre planlansın. Yirmi yılda 50 eczacılık fakültesi açtınız. Daha fazla eczacılık fakültesi açmayın. Bu gençleri işsiz bırakmayın.

Artık sesimizi duyun. Artık taleplerimiz karşılık bulsun.Sesimizi duyun: Yeni, plansız eczacılık fakültesi açmayın.Gençlerimizi geleceksizliğe mahkum etmeyin. Bugün burada sesimizi duymazsanız, biz daha yüksek sesle bağırmaya devam edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TUC Genel Sekreteri O'Grady: Türkiye ile ticari anlaşma askıya alınmalı

SONRAKİ HABER

Ahmet Aslan İstanbul'da iki konser verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa