02 Temmuz 2021 08:33

Süleyman Soylu: Bütün kötülüklerin sahibi benim, ben dünyanın en kötü adamıyım

Ekrem İmamoğlu'nun "132 bin ailenin bayramda yüzlerinin gülmesini istemeyen bir kişi var, o da İçişleri Bakanı" sözleri sorulan Süleyman Soylu, yanıt vermek yerine gazetecilik dersi vermeye kalktı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'nun "132 bin ailenin bayramda yüzlerinin gülmesini istemeyen bir kişi var, o da İçişleri Bakanı" açıklamasını soran basın mensuplarına gazetecilik dersi vermeye kalktı, "Bütün kötülüklerin sahibi benim, ben dünyanın en kötü adamıyım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan paylaştığı video ile İstanbul Vakfı’nın Kurban Bayramı'nda bağış kampanyası düzenlemesine bu yıl izin verilmediğini duyurdu.

Geçen yıl vakıf aracılığıyla düzenlenen kampanyada ihtiyaç sahibi 132 bin ailenin evine et girdiğini söyleyen İmamoğlu, "132 bin ailenin bayramda yüzlerinin gülmesini istemeyen bir kişi var, o da İçişleri Bakanı" dedi.

Video sonrası gelen tepkiler üzerine kampanyaya izin çıktı.

İmamoğlu'nun açıklaması, Ankara'da gençlerle bir araya geldiği etkinlik sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soruldu.

İŞİNİ YAPAN GAZETECİLERE "SİYASETE ALET OLMAYIN" SUÇLAMASI

Gazetecinin Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasını aktarıp "Sizin yorumunuz ne olur" sorusu üzerine Soylu, alaycı bir şekilde "Dünyadaki bütün kötülüklerin sahibi benim" deyip güldü.

Başka bir gazetecinin "İzin verildi mi" sorusunu yöneltmesi üzerine Soylu, basın mensuplarına gazetecilik dersi vermeye kalktı.

Soylu'nun "Ne olursunuz siyasete alet olmayın ya. Sizden bir istirhamım var. Bakınız, siyasete alet olmayın. Bir tek söyleyeceğim bu" sözleri üzerine gazeteciler, "Siyasetin sıcak gündemi bu" dedi.

Soylu bunun üzerine "Siyasete alet olmayın. Siz basın mensuplarısınız, bir siyasi partinin mensubu değilsiniz. Bir ideolojinin taraftarı değilsiniz. Yapmanız gereken önemli şeylerden bir tanesi fotoğraf çekmek, olayı ortaya koymaktır. Anlatabildim mi? Sadece bu iş için söylemiyorum, siyasete alet olmayın" diye konuştu.

Basın mensuplarının Soylu'ya "Olayı çözmek için, birinci ağızdan sizden yanıt almak için soruyoruz. Cevap hakkı doğmuştur" demesi üzerine Soylu sert bir şekilde "Kime cevap hakkı doğdu" diye sordu. "Size yönelik ithamlarla, iddialarla ilgili" yanıtını alan Soylu, "Bana yönelik o kadar itham var ki. Ben dünyanın en kötü adamıyım. Haydi görüşürüz" deyip gitti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Selman Öğüt'e "hakaret" iddiasıyla gözaltına alınan Güvenç Dağüstün serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

AYM, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nda değişiklik yapan KHK'nin iptal talebini reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa