02 Temmuz 2021 10:00
Son Güncellenme Tarihi: 02 Temmuz 2021 18:28

Peker'in videolarında anlattığı Nadir Salifov cinayetine dair 4 kişi gözaltına alındı

Sedat Peker'in Mehmet Ağar'ın Mansimov'u öldürmesi için deportunu kaldırıp Türkiye'ye getirdiğini iddia ettiği Azeri suç örgütü lideri Nadir Salifov cinayetine dair 4 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Azeri suç örgütü lideri 'Lotu Quli' lakaplı Nadir Salifov'un 21 Ağustos 2020'de Antalya'da bir otelde öldürülmesiyle ilgili düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Salifov'un öldürülmesinin talimatını verdiği ileri sürülen Namık Canıyev ve onunla birlikte hareket ettiği belirlenen 4 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli İzmir, Erzurum ve Kocaeli'de bugün eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda N.A, C.K, E.A. ve M.Y. yakalandı. Şüphelilerin Antalya'da bulunan oteldeki cinayet sonra kaçma görüntüsü ve operasyon anı görüntüleri de basın ile paylaşıldı. Namık Caniyev'in yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü öğrenildi.

SEDAT PEKER, AĞAR'IN MANSİMOV'U ÖLDÜRMESİ İÇİN SALİFOV'UN DEPORTUNU KALDIRIP TÜRKİYE'YE GETİRDİĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ

Peker, 3. videosunda Vorzakonlar adlı suç örgütünün liderlerinden Guli'nin (ya da Quli lakaplı Nadir Salifov) Mehmet Ağar tarafından Mübariz Mansimov'u öldürmesi için deportu kaldırılarak Türkiye'ye getirildiğini öne sürmüştü.

Arkadaş olduklarını söylediği Guli'nin Edirne'deki bir çatışmada bir polisin hayatını kaybetmesinden sorumlu tutulduğu için deport edildiğini söyleyen Peker, "Organize Şube polisini öldüren bu adamı deportu kaldırıp Türkiye'ye getirdi derin devletimizin başı. Niçin biliyor musunuz, Mübariz Mansimov'u öldürtmesi için. Mübariz yeri geri almak için uğraşıyor ya. Allah'a şükür o kötü olay olmadı. Mübariz de dik adam, diklendi. Sonra Guli'nin kardeşi Guli'yle konuştu, şey yapıldı. Guli ne oldu biliyor musunuz? Öldü! Aradı, ben dedi, Türkiye'ye gidiyorum. Türkiye'de biraz kalıp çıkmıştı. Gitme dedim, ben orada yokum, sıkıntı yaşayabilirsin. Dedi, ben güçlüyüm, Mehmet abiyle aram çok iyi, dedi. Geldi, haftası dolmadan öldürüldü" dedi.

Peker, "Organize şubede bu kişinin deport tutanağında polis katili olduğu yönünde yazı var mı? Ayrıca böyle bir evrak organize şubede var mı?", "Mehmet Ağar kendi telefonundan ya da koruma polislerinin telefonundan dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı arayıp bu arkadaşı bırakın dedi mi? Sinyal ve baz kayıtlarının alınması gerekir, doğru olan o?", "Nadir Salifov tekrardan Türkiye'ye giriş yapabilmiş mi? Giriş yapmışsa hangi birimin, hangi mahkemenin vermiş olduğu kararla Türkiye'ye gelebilmiş ve deportu kaldırılmış" sorularını yöneltmişti.  

NE OLMUŞTU?

Lotu Quli lakaplı Nadir Salifov 7 Ekim 2018 tarihinde gözaltına alınmış ve Azerbaycan’da hakkında yakalama kararı bulunduğu için 2018 yılında Türkiye’den ihraç kararı (deport) alınarak ihraç edildi. Ancak tekrar Türkiye’ye girmiş ve 20 Ağustos 2020'de Antalya'nın Serik’e bağlı Boğazkent Mahallesi’nde bir otelin restoranında yemek yediği sırada en yakınındaki isimlerden biri olan Khayn Zeyralov tarafından başından vurularak öldürülmüştü. (HABER MERKEZİ)

{{433016}}

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçilerini taşıyan midibüs devrildi, Dürdane Doğan hayatını kaybetti, 14 yaralı

SONRAKİ HABER

12. İstanbul Opera Festivali gala konseriyle başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa