03 Temmuz 2021 10:11
Son Güncellenme Tarihi: 03 Temmuz 2021 14:56

Akdeniz'de mültecileri taşıyan bot alabora oldu: En az 43 mülteci hayatını kaybetti

Tunus açıklarında mültecileri taşıyan bot alabora oldu. En az 43 göçmenin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Akdeniz’de Tunus açıklarında bir mülteci botu alabora oldu. İlk gelen bilgilere göre en az 43 göçmenin hayatını kaybettiği bildirildi. 84 göçmenin ise kurtarıldığı öğrenildi.

Tunus'un güneydoğusundaki Mednin kenti Kızılay İdaresi Başkanı Munci Selim, AA'ya verdiği bilgiye göre kayıklarının arıza yapması sonucu Circis kenti açıklarında mahsur kalan 84 mülteci kurtarıldı, 43 mülteci ise kayboldu. Aramaların sürdüğünü belirten Selim, kurtarılan mültecilerin, Eritre, Sudan, Bangladeş, Mısır, Çad ve Yemen vatandaşları olduğunu dile getirdi.

Tunus makamları dün, sahil güvenlik güçlerinin 30 Haziran ve 1 Temmuz'da ülkenin güneyindeki Safaks vilayetine bağlı El-Avabid açıklarında 8 mültecinin cansız bedenine ulaşıldığını, ayrıca 46 mültecinin de Tunus sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığını belirtmişti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği sözcülerinden Carlotta Sami, 4 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, 2021 başından mayısa kadarki dönemde en az 500 mültecinin Orta Akdeniz göç güzergahında Avrupa'ya geçmeye çalışırken denizde yaşamını kaybettiğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Dünyada 77 kadın gazeteci cinayet, şiddet ve taciz gibi hak ihlallerine maruz kaldı

SONRAKİ HABER

Tekirdağ'da sahte rakıdan 1 kişi daha hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa