06 Temmuz 2021 08:33

Gergerlioğlu'nun avukatı Bişar Alınak: Topluma karşı yapılmış bir hukuksuzluk

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun avukatı Bişar Alınak, karara uyulmayarak, korkunun kurumsallaştırılmak istendiğini belirtti. Kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Fotoğraf: HDP

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

Milletvekilliği düşürülen ve tutuklanan Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararına rağmen serbest bırakılmıyor. HDP’nin Sincan Cezaevi önünde yapmak istediği Adalet Nöbeti de polis engeliyle karşılaştı.

Gergerlioğlu’nun Avukatı Bişar Alınak, karara uyulmayarak, korkunun kurumsallaştırılmak istendiğini belirtti. Kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapan Alınak, “Bir kişiye yapılmış bir hukuksuzluk, tüm topluma karşı yapılmış bir hukuksuzluktur” dedi.

AYM, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunu 1 Temmuz’da sonuçlandırdı. AYM, Gergerlioğlu’nun “Seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ve “Kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı”nın ihlal edildiğini belirterek tahliye edilmesi için Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı gönderilmesini kararlaştırdı. Ancak AYM’nin ihlal kararına karşın Gergerlioğlu, halen cezaevinde tutuklu bulunuyor.

“KORKUYU KURUMSALLAŞTIRMAK İSTİYORLAR”

Anayasa Mahkemesi’nin kararı tebliğ etmesini beklediklerini belirten Bişar Alınak, kamuoyuna şu çağrıda bulundu: “Ömer Faruk Gergerlioğlu kararının uygulanmama sebeplerinden biri, toplumdaki korkuyu ve mutlak faşizmi kurumsallaştırmak çabasıdır. Bir kişiye yapılmış bir hukuksuzluk, tüm topluma karşı yapılmış bir hukuksuzluktur. Bu sebeple bütün kesimlerin özellikle bu aşamada baroların, sivil toplum örgütlerinin duyarlılık gösterip, meseleyi sahiplenmesi gerekir.”

“MÜDAHALE SİYASİ”

Alınak, Adalet Nöbeti’ne yapılan polis müdahalesini ise “Hukuken meseleyi yorumlamak çok zor. Çünkü oradaki müdahale de siyasiydi” şeklinde yorumladı.

NE OLMUŞTU?

Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla verilen 2 yıl 6 ay ceza, 17 Mart’ta Meclis Genel Kurulu’nda okundu. Sonrasında milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesine yaptığı ihlal başvurusu sonuçlanana kadar Meclisi terk etmeyeceğini açıklayarak HDP grubunda adalet nöbeti başlattı. Gergerlioğlu, kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle kendisine teslim olması için tanınan 10 günlük sürenin bitmesiyle 2 Nisan’da evinde polis tarafından gözaltına alındı. Gece gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanan ve anjiyo olan Gergerlioğlu hastaneden adete kaçılarak, Sincan 2 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna götürüldü.

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanı Koca: Kurban Bayramı’nda ekstra tedbir uygulanmayacak

SONRAKİ HABER

Yenidüzen gazetesinden Kutlu Adalı yazıları: Katili tanıyoruz! Hepimiz Adalı'yız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa