06 Temmuz 2021 09:22

Akbank'ın mobil ve internet bankacılığı hizmetlerine erişilemiyor

Akbank'ın mobil ve internet bankacılığı hizmetlerine erişim sağlanamıyor. Kesintilerin siber saldırı kaynaklı olduğu iddiası var ancak Akbank bu konuda açıklama yapmadı.

Logo: Akbank

Paylaş

Akbank'ın mobil ve internet bankacılığı dahil neredeyse tüm hizmetlerine erişim sağlanamıyor. 6 Temmuz sabah saat 08:00'den itibaren başlayan kesintilerin siber saldırı kaynaklı olduğu iddiası var. Ancak Akbank bu konuda açıklama yapmadı.

Downdetector.com verilerine göre Akbank'ın sistemleri bugün tamamen devre dışı kaldı. Siber saldırı nedeniyle yaşandığı iddia edilen kesintiler sırasında Akbank müşterileri mobil ve internet bankacılığı başta olmak üzere, ATM sistemlerine de erişim sağlayamadılar.

Kredi kartı işlemleri dahil herhangi bir işlem yapamayan müşteriler, Twitter ve Downdetector üzerinden yaşadıklarını sorunu dile getirdiler.

Akbank, Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamada "Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır. Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

 

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şişli Etfal Dayanışması: Rant projelerine peşkeş çekilmesine geçit vermeyeceğiz

SONRAKİ HABER

İllere göre haftalık vaka sayısı haritası güncellendi (26 Haziran-2 Temmuz)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa