6 Temmuz 2021 15:34
/
Güncelleme: 7 Temmuz 2021 10:51

Grevdeki Nedex işçileri, Uyar Madencilik işçilerinin mücadelesine destek verdi

Grevdeki Nedex Kimya işçileri, tazminat hakları için mücadele eden Uyar Madencilik işçilerine destek mesajı gönderdi.

Toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamamasının ardından 17 Haziran'da greve çıkan Petrol-İş sendikasında örgütlü Dilovası Nedex Kimya işçileri, tazminat hakları için mücadele eden ve aylardır yetkililer tarafından oyalanan Uyar Madencilik işçilerine destek verdi.

Maden işçilerine çektikleri video ile destek veren grevdeki Nedex işçileri, "15 yıllık hakları gasbedilmiş ve Ankara'da önleri kesilen Soma Uyar maden işçileri ve sendikaları Bağımsız Maden-İş'in yanındayız. Verdiğiniz sözü tutun, madencinin tarafındayız" ifadelerini kullandı. (Gebze/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yasak çuvala sığmıyor

Yasak çuvala sığmıyor

KAMUAR’ın hesaplamalarına göre son bir yılda meyve fiyatları yüzde 154.5, sebze fiyatları yüzde 116.5, gıda fiyatları ortalama yüzde 70 arttı. Hane halkının bir yıl sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 59’u, işçilerinki ise yüzde 62’yi aştı. Emekçiler için bıçak kemikte! Yasak, tutuklama, işten atma tehdidi işçilerin harekete geçmesini durduramıyor.

Has Çuval 37 ülkeye ihracat yapıyor.

İstanbul Sanayi Odası nın ikinci en büyük 500 listesinde.

Has Çuval'ın iki fabrikasında 600 işçi fiili greve katıldı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et